ITWatch

Borgmester måtte godt læse byrødders mails i bredbåndssag

Statsadvokaten har afgjort, at borgmester Iver Enevoldsen (V) var i sin gode ret til at læse byrådsmedlemmers email-korrespondancer om omstridt bredsbåndsprojekt.

Arkiv/Colourbox
Foto: Colourbox

Det var ikke ulovligt, da Ringkøbing-Skjern Kommunes borgmester og kommunaldirektør gik ind og læste otte byrådsmedlemmer og seks embedsmænds mailkorrespondancer med teleanalytiker John Strand.

Det har Statsadvokaten slået fast, skriver DR.

Det var mistanke om lækage af fortrolige oplysninger i forbindelse med et omdiskuteret bredbåndsprojekt i kommunen, der fik borgmester Iver Enevoldsen (V) til at læse bl.a. Niels Rasmussens (SF) korrespondance med John Strand.

Herefter anmeldte Niels Rasmussen borgmesteren til politiet, og det kommer bag på byrådsmedlemmet, at Statsadvokaten har skrinlagt sagen.

"Det var da med en hovedrysten, jeg hørte at sigtelserne er frafaldet. Jeg har ikke hørt en eneste sige, at det er lovligt," siger Niels Rasmussen til DR.

Borgmester Iver Enevoldsen er tilfreds.

"Jeg er naturligvis tilfreds med statsadvokatens beslutning og lettet over den. Det er aldrig rart at være meldt til politiet," siger han til DR.

Bredbåndsprojektet blev droppet af kommunen, efter at EU-Kommissionen og advokatfirmaet Bech-Bruun fandt frem til fejl i udbudsprocessen.

Forsiden lige nu

Skepsis hos EU's medlemslande over særskat på techgiganter

EU-Kommissionen spiller i dag ud med et forslag om en særlig beskatning af selskaber som Facebook og Google, men EU-skatteekspert tvivler på, at udspillet har gang på jord. For selvom EU's medlemslande er enige om problemet, er de langt fra enige om løsningen.

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger