ITWatch

Frelle gør op med standardløsninger

Direktøren i Digitaliseringsstyrelsen mener ikke, at standardløsninger er værd at bruge penge på, når der er tale om store leverancer. Sådan lyder det fra Lars Frelle-Petersen.

Foto: Agnete Schlichtkrull

Digitaliseringsstyrelsen fører nu an i et opgør med standardløsninger inden for it. Når det handler om store og mere komplekse it-opgaver, så ender standardsystemer ofte med at blive en udfordring.

Det siger styrelsens direktør Lars Frelle-Petersen til Computerworld:

"Vi har jo været vidne til en række af vores helt store it-systemer, hvor det er gået galt. Det har faktisk i udgangspunkt været et standardsystem, man har leveret, men da det ikke har kunnet passe ind alligevel, har man så programmeret rigtig meget om."

Udtalelsen kommer ellers ugen efter, at stor dele af det især den offentlige del af it-branchen var samlet på konference i Aarhus, hvor der blev talt varmt for netop standardløsninger.

Som ITWatch beskrev fra konferencen, var mange deltagere - og ikke mindst ministeren for offentlig innovation, Sophie Løhde, fortaler for at vælge de mere simple løsninger. Og Anne Dorthe H. Gyldenkærne fra it-virksomheden Omada sagde sådan her:

"Problemerne er traditionelt opstået, når man fra offentligt hold har bestilt komplet nye systemer, som skulle laves fra bunden. Bryd projekterne op i mindre bidder, undgå de store implementeringer og lav løbende udvidelser i stedet."


Standardløsninger skal drive it-udviklingen 

Ny arbejdsgruppe skal forhindre it-skandaler 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs