ITWatch

Tech-industriens samlede Trump-kritik varsler nye tider

Tech-industrien i samlet flok mod en amerikansk præsident er nye tider.

Foto: Evan Vucci/AP Photo/Polfoto

Mere end 100 tech-selskaber i USA underskrev sammen et dokument søndag, der skarpt kritiserer Donald Trumps indrejseforbud, og det markerer en ny tid for industriens forhold til regeringen. Det ses sjældent i USA, at selskaber går sammen i deres kritik mod staten.

Det skriver The Wall Street Journal.

Flere tech-selskaber er i løbet af få uger gået fra at være åbne over for at samarbejde med Trump til at tage stærk afstand fra hans politik, særligt indrejseforbuddet mod folk fra syv lande.

Selskaberne tæller blandt andet Apple og Alphabet, der står bag Google, samt en håndfuld ikke-tech-selskaber deriblandt Levis. Adskillige andre firmaer, såsom Tesla og HP, er gået sammen i en alliance, der har underskrevet en støtteerklæring til dokumentet.

En stor del af tech-firmaerne har stiftere, der ikke kommer fra USA, og de ansætter i stor stil udenlandske ingeniører. Dog påvirker indrejseforbuddet mindre end én pct. af USA's tech-ansatte, vurderer Ron Hira, der er professor ved Howard University.

"Det er muligt, at selskaberne agerer ud fra et spørgsmål om princip frem for at forsvare en stor del af deres arbejdsstyrke," mener Ron Hira.

Ved at gå sammen mindsker selskaberne risikoen for, at Trump udpeger selskaberne individuelt og kritiserer dem på sociale medier, som han allerede har gjort mod andre kritiske virksomheder.

/ritzau/FINANS

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger