Regeringen vil give en milliard ekstra til kommuner og regioner

En milliard kroner ekstra om året til kommuner og regioner skal ”imødegå besparelser”, siger statsminister.
Regeringen vil give flere penge til kommunerne og regionerne fra 2024. | Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Regeringen vil give flere penge til kommunerne og regionerne fra 2024. | Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
AF RITZAU

Kommuner og regioner skal have en ”økonomisk håndsrækning” for at ”imødegå nogle af de besparelser, der ellers er på bordet”.

Sådan lød det fra statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde torsdag i forbindelse med et regeringsseminar, hvor hun var flankeret af udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) og økonomiminister Jakob Ellemann-Jensen (V).

”Regeringen foreslår at afsættes én milliard kroner ekstra om året til den borgernære velfærd,” sagde Mette Frederiksen.

Pengene skal hurtigt ud i kommunerne og regionerne. Allerede fra 2024, for de er i gang med en ”svær budgetlægning”, lød det.

Ifølge en pressemeddelelse fra Kommunernes Landsforening (KL) får kommunerne en øget serviceramme på 650 millioner kroner i 2024. 350 millioner kroner går dermed til regionerne.

Meldingen fra regeringen kom dagen efter, at landets fem regioner kom med et opråb i Jyllands-Posten om, at regionerne skal finde besparelser for 2,5 milliarder kroner på grund af inflationsomkostninger og ekstraudgifter til medicin.

Mette Frederiksen erkendte da også, at den ekstra milliard kroner ”ikke løser alle problemer”.

”Men det er trods alt et vigtigt skridt. Det er vigtigt at sige, at inflationen ikke er helt væk endnu. Vi bliver nødt til stadigvæk at holde igen,” sagde hun.

Videre lød det fra regeringstoppen, at der i næste uge kommer et finanslovsforslag for 2024 fra regeringen.

Samtidig vil der i den kommende tid være fokus på fire centrale spor i form af skat og løn, frisættelse, vækst og grøn omstilling samt uddannelse. Sporene vil være afspejlet i regeringens 2030-plan, der kommer senere i år.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også
Foto: PR / NNIT

NNIT skal hyre bundter af cloud-folk

For abonnenter