ITWatch

EU i Silicon Valley: "Dette bliver en vigtig geopolitisk og strategisk kamp i det 21. århundrede"

Fokus på it- og techbranchens fremtid og forretningsmetoder får nu EU’s medlemslande til at varsle oprettelsen af en ny delegation i San Francisco. Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) ser en vigtig geopolitisk kamp i horisonten. ”Erhvervslivet kommer til at spille en nøglerolle,” siger han til ITWatch.

Foto: FRANCOIS WALSCHAERTS/AFP / AFP

BRUXELLES – De diplomatiske forhold til digitale virksomheder skal fremover have en mærkbart stærkere rolle i den europæiske udenrigspolitik. Faktisk nok til at en ny delegation bør etableres i Big Tech’s baggård.

Sådan lyder konklusionen fra EU’s udenrigsministre efter et møde i Bruxelles mandag, hvor ministrene bl.a. nåede til enighed om at iværksætte et nyt diplomatisk samarbejde i USA rettet specifikt mod Silicon Valley.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ITWatch

Danskere i hobetal henter råd om investering og opsparing på sociale medier – ny form for vejrudsigt kan give beskyttelse

Danskerne modtager i stor stil investeringstips og opsparingsråd på de sociale medier, men selvom tendensen på mange måder er positiv og giver oplyste borgere, så kan det være svært at undgå svindel og placere ansvar, hvis noget slår fejl. En vejrudsigt over, hvilke investeringsstrømninger der florerer på de sociale medier, kunne være en del af løsningen, lyder det fra en specialist.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs