ITWatch

Manglende opbakning til startups koster milliarder

Danmark går glip af vækst og udvikling for milliarder hvert år, fordi innovative startups bliver nedprioriteret til fordel for allerede kendte erhvervsområder.

Foto: Stine Bidstrup/ERH

Erhvervspolitikken herhjemme nedprioriterer systematisk startups, og det koster Danmark milliarder, lyder det fra Esben Gadsbøll, forperson for brancheorganisationen Danske Tech Startups, i et debatindlæg i Børsen.

Han peger på, at tankegangen, der prioriterede kendte styrkepositioner inden for miljø, energi, design, fødevarer og life science, er en af årsagerne til, at der kun blev skabt to unicorns herhjemme sidste år mod eksempelvis 33 i Israel.

”Blændende dygtige startups som Nordic Harvest (fødevarer), Lunar (finans), Seaborg (energi) og Corti (sundhed) må kæmpe mod bureaukrati og indgroet plejer-kultur, før de – trods alle odds – udvikler sig til anerkendte erhvervssucceser og først dér bliver taget alvorligt,” skriver Esben Gadsbøll i Børsen og tilføjer, at mange lovende startups bukker under eller flytter til udlandet, før de for alvor modnes.

Til trods for at venturemarkedet herhjemme sidste år voksede fra 3,6 til 14,0 mia. kr., kom hovedparten af pengene fra udenlandske investorer, pointerer han.

Prisapp med hotelmilliardær Petter Stordalen i ejerkredsen får millioninvestering

Startup skal levere platform til at afkode patienters motions- og indkøbsdata

Mere fra ITWatch

Klumme: ESG gør en forskel men det skal dokumenteres

Efter en lang rejse er ESG trådt ind på direktionsgangen som en væsentlig del af hele forretningsstrategien og ikke mindst IT-strategien. Det er nødvendigt, for ESG kan virkelig gøre en forskel for forretningen og for miljøet, og IT er nøglen, skriver Kenneth Hallingskov fra WaveAccess i denne klumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs