ITWatch

Manglende opbakning til startups koster milliarder

Danmark går glip af vækst og udvikling for milliarder hvert år, fordi innovative startups bliver nedprioriteret til fordel for allerede kendte erhvervsområder.

Foto: Stine Bidstrup/ERH

Erhvervspolitikken herhjemme nedprioriterer systematisk startups, og det koster Danmark milliarder, lyder det fra Esben Gadsbøll, forperson for brancheorganisationen Danske Tech Startups, i et debatindlæg i Børsen.

Han peger på, at tankegangen, der prioriterede kendte styrkepositioner inden for miljø, energi, design, fødevarer og life science, er en af årsagerne til, at der kun blev skabt to unicorns herhjemme sidste år mod eksempelvis 33 i Israel.

”Blændende dygtige startups som Nordic Harvest (fødevarer), Lunar (finans), Seaborg (energi) og Corti (sundhed) må kæmpe mod bureaukrati og indgroet plejer-kultur, før de – trods alle odds – udvikler sig til anerkendte erhvervssucceser og først dér bliver taget alvorligt,” skriver Esben Gadsbøll i Børsen og tilføjer, at mange lovende startups bukker under eller flytter til udlandet, før de for alvor modnes.

Til trods for at venturemarkedet herhjemme sidste år voksede fra 3,6 til 14,0 mia. kr., kom hovedparten af pengene fra udenlandske investorer, pointerer han.

Prisapp med hotelmilliardær Petter Stordalen i ejerkredsen får millioninvestering

Startup skal levere platform til at afkode patienters motions- og indkøbsdata

Mere fra ITWatch

Relatel skifter direktør efter halvandet år

På mandag takker Casper Bøyesen af og bliver erstattet af Anders Kjær-Jensen i Nuuday-ejede Relatel. Den tidligere Eesy-direktør vil ikke revolutionere forretningen, men digitalisere sig til succes.

Snapchat indfører overvågningsfunktion

Efter sager om narkosalg og grooming tilføjer det sociale medie nu ny funktion, der skal give forældre mulighed for at følge med i, hvem deres børn kommunikerer med på Snapchat.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs