ITWatch

Google vil begære sig konkurs i Rusland efter indefrysning af midler

Stribevis af bøder fra de russiske myndigheder og indefrysning af midler betyder, at Google forventer, at selskabets forretning i Rusland går konkurs.

Foto: PETER DASILVA/REUTERS / X07489

Google har i sinde at begære sig konkurs i Rusland som følge af et stigende antal bøder fra de russiske myndigheder samt en indefrysning af selskabets midler i de russiske banker.

Det skriver Bloomberg News.

Det Alphabet-ejede selskabs russiske forretning vil begære sig konkurs, fremgår det af en meddelelse på det russiske føderale registres hjemmeside. Her skriver Google, at det har ”ventet konkursen og umuligheden i at leve op til sine pengemæssige forpligtelser” siden 22. marts.

Google vil fortsat udbyde sine tjenester gratis, heriblandt sin søgeenhed, Gmail og videotjenesten Youtube, skriver det russiske nyhedsbureau Interfax med henvisning til en ansat i selskabet ifølge Bloomberg News.

Rusland har skruet bissen på over for flere udenlandske sociale medier og internetselskaber for at sikre sin digitale suverænitet, siden landets invasion af Ukraine den 24. februar.

Blandt andet har de russiske myndigheder bandlyst sociale medier som Metas Facebook og Instagram, da siderne er ”ekstremistiske”, skriver Bloomberg News.

Google er siden blevet idømt bøder for ikke at fjerne indhold på sine sider. I december blev selskabet idømt en bøde på 1 mia. rubler - svarende til 110 mio. kr. - for at have udelukket en russisk TV-kanal, der er ejet af en sanktionsramt ven af Putin, fra Youtube.

Dating-selskabet bag Tinder sagsøger Google

Google har slettet milliarder af annoncer fra sine platforme i 2021

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs