ITWatch

Teknologiaktier i Hongkong flyvende i håb om mindre regulering

Udsigten til mindre stram regulering af teknologiselskaber fra de kinesiske myndigheder løfter teknologiaktier på børsen i Hongkong.

Foto: PR

De kinesiske teknologiaktier har det fremragende i tirsdagens handel, hvor Hangsengs teknologiindeks i Hongkong stiger med op mod 6 pct.

Det sker i håb om, at et møde mellem de kinesiske myndigheder og store teknologiselskaber tirsdag vil føre til en mindre stram regulering af sektoren, der har været udsat for store indgreb.

Det skriver Bloomberg News.

Det er tredje dag på stribe, at teknologiindekset er i fremgang efter en lang og hård periode, hvor aktierne har været trykket af nedlukninger i Kina, stigende renter og de hårde indgreb fra myndighederne.

Mandag opjusterede amerikanske JPMorgan også anbefalingen af flere teknologiselskaber til ”overvægt” fra ”undervægt” - herunder kæmperne Alibaba og Tencent, skriver Bloomberg News.

Det sker blot to måneder efter, at storbanken havde kaldt sektoren for ”uinvestérbar”, skriver nyhedsbureauet.

Alibaba får nyt solidt løft efter øget aktietilbagekøbsprogram

Kinesiske teknologiaktier flyver højt til vejrs

Myndighedernes strammere tilsyn rammer kinesiske techselskaber hårdt

Mere fra ITWatch

Firmaer tørner sammen i strid om ordet "legaltech"

”Jeg troede lidt, det var en joke,” siger medstifter af firma, der er sagsøgt for at bruge ordet ”legaltech”. Sagen, der i øjeblikket kører ved Sø- og Handelsretten, kan få betydning for resten af branchen, vurderer advokat med speciale i immaterialret.

Kiloo viser igen ustadigt regnskab

Den danske spiludvikler Kiloo har gennem de seneste år fremvist svingende bruttofortjeneste. I 2021 er der med afskrivninger et stort fald på bundlinjen, der dog stadig er i plus.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs