ITWatch

EU-politikere laver regler kun rettet mod techgiganter

Tidligere har EU’s opgør med de største techselskaber ramt hårdt hos alle de små virksomheder også. I EU’s nye, enorme lovpakker rettet mod techgiganterne bliver der nu lavet særregler for de allerstørste.

Størrelse forpligter, så det giver mening at lave særlige regler kun for de allerstørste tech-selskaber, mener Pernille Weiss, der er en del af den store konservative gruppe EPP i Europa-Parlamentet. | Foto: MATHIEU CUGNOT

To store, banebrydende lovpakker er på vej igennem EU-systemet i rekordfart. De skal gribe ind med lov mod de store techselskaber – først og fremmest de amerikanske techgiganter, der er blevet helt dominerende i vores digitale liv.

Men den slags regulering har tidligere belastet alle dem, der ikke var i sigtekornet, så denne gang har politikerne grebet til et nyt trick: En række regler, som kun gælder selskaber på størrelse med en techgigant.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ITWatch

Tilsyn afviste Lunars køb af norsk bank

Det norske finanstilsyn har sat en foreløbig kæp i hjulet på Lunars planer om at købe den norske bank Instabank. Tilsynet henviser til gennemgang af Lunars ”nuværende finansielle situation samt tilgængelige finansielle ressourcer”. Lunar tror fortsat på køb.

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Legaltech-virksomhed rejser tocifret millionbeløb

Legal Desk, der har udviklet en platform til dokumenthåndtering for private og virksomheder, har rejst 23 mio. kr. i en investeringsrunde ifølge KapitalWatch. Pengene skal hjælpe firmaet med at ekspandere i Norden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs