ITWatch

Kulturminister om regulering af sociale medier: Vi har sovet i timen

Regeringen er på vej med et lovforslag om regulering af ulovligt indhold på sociale medier. Det er led i en ambition om i højere grad at kunne stille techselsaber til ansvar for spredningen af indhold på deres platforme. Men der mangler et opgør med indhold, der er skadeligt uden at være ulovligt, lyder det fra kulturministeren.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

De seneste år har der været historier hos bl.a. DR og senest Berlingske om, hvordan indhold om selvskade florerer på sociale medier såsom Meta-ejede Instagram. Selvom techselskaberne har lovet at inddæmme det, dukker indholdet stadig op, og det får nu kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) til at melde, det kan være nødvendigt med lovgivning. Det skriver Berlingske.

Til Berlingske erkender Ane Halsboe-Jørgensen, at man fra politisk side har ”sovet i timen”, og at hun ville ønske, en dialog, om hvordan det fremover kan undgås, at indhold med selvskade bliver spredt, var indledt tidligere.

”Vi har nogle techgiganter, der i højere grad skal stilles til ansvar for det, som deres platform spreder, derfor har vi også dette lovforslag på vej om ulovligt indhold. Men der er en hel central diskussion om, hvad vi gør ved de ting, der er skadelige,” siger kulturministeren og understreger i Berlingske, at det meget vel kan være, der skal lovgives.

Regeringen er i forvejen på vej med et lovforslag, der vil pålægge techselskaber at fjerne ulovligt indhold på platformene, senest 24 timer efter det er blevet anmærket som ulovligt. Men selvskadeindhold og lignende er ikke ulovligt og vil derfor ikke falde inden for dén lovramme.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie MediaWatch.)

Kulturministeriet skal lede arbejde i ny nordisk tech-tænketank

Kulturministeren er rystet over materiale fra Facebook-læk

Mere fra ITWatch

Tilsyn afviste Lunars køb af norsk bank

Det norske finanstilsyn har sat en foreløbig kæp i hjulet på Lunars planer om at købe den norske bank Instabank. Tilsynet henviser til gennemgang af Lunars ”nuværende finansielle situation samt tilgængelige finansielle ressourcer”. Lunar tror fortsat på køb.

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Legaltech-virksomhed rejser tocifret millionbeløb

Legal Desk, der har udviklet en platform til dokumenthåndtering for private og virksomheder, har rejst 23 mio. kr. i en investeringsrunde ifølge KapitalWatch. Pengene skal hjælpe firmaet med at ekspandere i Norden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs