ITWatch

Kulturministeriet skal lede arbejde i ny nordisk tech-tænketank

De nordiske kulturministre er blevet enige om at nedsætte en ny tænketank, som det kommende år får til opgave at kvalificere debatten om techgiganters indflydelse på demokratiet.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Der er behov for mere viden om, hvordan store techkoncerner påvirker samfundet og demokratiet, og derfor har Nordisk Ministerråd for Kultur valgt at skabe en nordisk tænketank, som skal dykke ned i emnet. Det skriver Kulturministeriet i en pressemeddelelse.

Opgaven for tænketanken bliver at kvalificere debatten i Norden om techgiganter som Google og Facebooks indflydelse på demokratiet, så Norden står bedre i håndteringen af problemstillingen fremadrettet.

Det bliver Danmark, som igennem Kulturministeriet skal lede og koordinere indsatsen, som skal vare fra april i år til begyndelsen af 2023.

”Tech-giganters indflydelse på den demokratiske samtale er en af de vigtigste problemstillinger, vi står med i øjeblikket. Derfor er jeg glad for, at vi i Danmark, i samarbejde med resten af landene i Norden, går forrest og tager opgaven på os med at få mere viden om, hvordan platformene og deres algoritmer påvirker vores demokrati,” siger kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) i meddelelsen.

Hun tilføjer, at regeringen er på vej med flere initiativer, som skal være med til at sætte rammer for de store selskaber.

Tænketankens medlemmer skal nu findes, og der skal udarbejdes et projektgrundlag, som gør tænketankens opgaver mere konkrete. Der er afsat 600.000 kr. til indsatsen.

Kulturministeren har flere gange udtalt, at techgiganternes påvirkning af den offentlige samtale og regulering af techkoncernerne bliver et emne under de kommende medieforhandlinger, som ventes at begynde inden længe.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie MediaWatch.)

Europa-Parlamentet går efter techgiganter med ny reklamelov

Google afviser østrigsk Datatilsyn i Analytics-ballade

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs