ITWatch

Erhvervsliv ser ikke reformaftale fikse mangel på arbejdskraft

Ny aftale indeholder gode dele, men løser ifølge erhvervslivet ikke problem nummer ét: mangel på medarbejdere.

"Det er aldeles skuffende, at regeringen og aftalepartierne ikke er i stand til at indgå en mere ambitiøs aftale på Danmarks største udfordring" - adm. direktør i DA, Jacob Holbraad. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Selv om regeringens nye reformaftale indeholder gode elementer, kalder erhvervsorganisationer den ”utilstrækkelig”, ”skuffende” og ”uambitiøs”.

Blandt andet peger Dansk Arbejdsgiverforening (DA) på, at aftalen ikke ”tilnærmelsesvist dækker Danmarks største udfordring: mangel på medarbejdere”.

”Det er aldeles skuffende, at regeringen og aftalepartierne ikke er i stand til at indgå en mere ambitiøs aftale på Danmarks største udfordring.”

”Vi står i en situation, hvor manglen på medarbejdere koster arbejdspladser og velstand i hele Danmark,” siger administrerende direktør i DA, Jacob Holbraad, i en pressemeddelelse.

Ifølge Brian Mikkelsen, der er administrerende direktør for Dansk Erhverv, udgør aftalen ”stort set status quo” i forhold til arbejdsudbud.

”Det er eksempelvis skuffende, at beløbsgrænsen for udenlandsk arbejdskraft ikke er med i aftalen,” udtaler Brian Mikkelsen, administrerende direktør for Dansk Erhverv, i en pressemeddelelse.

Beløbsgrænsen dækker over, hvor meget man minimum skal tjene for som borger fra et land uden for EU at kunne få arbejdstilladelse i Danmark.

Den er nu på 448.000 kroner. Regeringen lægger op til at sænke den til 375.000 kroner i en periode på to år.

Regeringen har dog ikke flertal for den del i aftalen, da Dansk Folkeparti siger nej. Derfor håber regeringen, at flere af de borgerlige partier, som ellers står uden for aftalen, vil stemme for forslaget i Folketingssalen.

Det er også en ”kæmpe skuffelse”, at det ikke er lykkedes at nå til enighed om beløbsgrænsen, lyder det fra Dansk Industris administrerende direktør, Lars Sandahl Sørensen.

Han kalder det ”brandærgerligt, at det ikke er lykkes for regeringen og Folketinget at blive enige om endnu flere tiltag, der skaffer arbejdskraft”.

Dog glæder begge erhvervsorganisationer siger over beslutningen om at sænke dagpengesatsen for nyuddannede efter de første tre måneder.

De kvitterer også for, at det vil blive muligt for folkepensionister at tage job uden at blive modregnet i folkepensionens grundbeløb og tillæg.

Mere fra ITWatch

Tilsyn afviste Lunars køb af norsk bank

Det norske finanstilsyn har sat en foreløbig kæp i hjulet på Lunars planer om at købe den norske bank Instabank. Tilsynet henviser til gennemgang af Lunars ”nuværende finansielle situation samt tilgængelige finansielle ressourcer”. Lunar tror fortsat på køb.

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Legaltech-virksomhed rejser tocifret millionbeløb

Legal Desk, der har udviklet en platform til dokumenthåndtering for private og virksomheder, har rejst 23 mio. kr. i en investeringsrunde ifølge KapitalWatch. Pengene skal hjælpe firmaet med at ekspandere i Norden.

Læs også

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs