ITWatch

Lovændring giver skattevæsenet hidtil uset adgang til data

Efter at Folketinget tirsdag vedtog en ændring af skattekontrolloven, får skatteforvaltningen mulighed for at høste data fra alle andre offentlige myndigheder og offentligt tilgængelige kilder og samkøre disse med skattevæsenets egne oplysninger.

Skatteminister Morten Bødskov står bag en den nye lov, der giver skatteforvaltningen mere adgang til data. | Foto: Jens Dresling

Skatteforvaltningen får flere midler til rådighed i arbejdet med at udtage til skattekontrol. Det står klart tirsdag, efter en lovændring i skattekontrolloven er blevet vedtaget i folketingssalen. Det skriver Finans.

Loven blev stemt igennem uden modstand. Det er på trods af at flere partier er betænkelige, ligesom loven har mødt skepsis fra andre sider.

"Der hopper kæden af for os. Hvis det udelukkende skal bruges til skattekontrol og vejledning, så er vi med og støtter op. Men vi skal beskytte os imod, at data kan bruges til alt muligt af skatteforvaltningen. Det skader retssikkerheden for den enkelte og på sigt også vores tiltro til vores fælles skattevæsen," siger skattechef Louise Egede Olesen fra revisorernes brancheforening FSR – Danske Revisorer til Finans.

Målet med de nye beføjelser er at indføre kunstig intelligens i skattekontrollen, så computere på baggrund af stor datahøst kan identificere særlige risikoområder for skattesnyd og risikoprofiler.

Ny telepolitisk aftale: Danskerne skal have gigabit-bredbånd

Nu skal mindre virksomheder have hjælp i krigen mod hackere 

Mere fra ITWatch

TDC Net sejler skuden med rolig hånd

Det blev et kvartal med stabil fremgang for infrastrukturselskabet TDC Net. Omsætningen steg en anelse, men driften blev forbedret og selskabet effektiviserer sig gennem energikrisen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs