ITWatch

Partier i EU-Parlamentet er enige om lov rettet mod tech-giganterne

Lovgivning målrettet tech-giganterne er et skridt nærmere mod at blive til virkelighed, skriver Financial Times.

Foto: Justin Tallis/AFP / AFP

Onsdag indgik de store partier i EU-Parlamentet en aftale om, hvordan den nye lovgivning, som er rettet mod tech-giganterne, skal se ud, skriver Financial Times ifølge Berlingske.

EU-næstformand og -konkurrencekommissær Margrethe Vestager fremlagde et udkast til reglerne, som hedder "Digital Markets Act" (DMA), for knap et år siden, og nu er de største partier i EU-Parlamentet nået til enighed om, hvem reglerne skal omfatte. Reglerne skal således gælde selskaber med en markedsværdi på mindst 80 mia. euro (595 mia. kr.), og som udbyder mindst én internettjeneste.

Målet med den nye lovgivning er, at der skal være mere fair konkurrence, og at tech-giganterne ikke får en ligeså stor magt, som de i de seneste år har opnået ved deres store udbredelse på globalt plan.

EU-Parlamentet skal stemme om loven i næste uge, hvorefter den skal godkendes af medlemslandenes ministre. Det ventes, at loven kan træde i kraft i 2022.

Dansk EU-forhandler ser juridisk ansvar som centralt element i nyt tech-direktiv

EU-udvalg vil øge bødestraf i tech-tøjlende lovpakke 

Mere fra ITWatch

Børsnoteret it-selskab åbner udviklingshub i København

Nyt kontor i København skal huse 40 nye ansatte, der skal være med til at booste de internationale planer for Patientsky. It-selskabet, der er børsnoteret i Norge, vil med ny strategi vende udviklingen, der har sendt aktiekursen i bund.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs