ITWatch

Halvdelen af regionrådskandidaterne vil udskifte Sundhedsplatformen

Stort antal af kandidaterne til regionsrådene i Hovedstaden og på Sjælland mener, at Sundhedsplatformen skal skrottes. Den anden halvdel vil beholde it-løsningen.

Foto: Jens Dresling

Der er stort set dødt løb mellem regionrådskandidaterne, der er for eller imod Sundhedsplatformens fortsatte eksistens, skriver Altinget.

48 pct. af kandidaterne i Region Sjælland og 47 pct. af kandidater i Region Hovedstaden erklærer sig "overvejende enig" eller "helt enig" i, at it-løsningen skal udskiftes, viser Altingets kandidattest.

Blandt politikerne, som ønsker at skaffe sig af med Sundhedsplatformen og udskifte den med en national løsning, er regionsrådsmedlem og spidskandidat for Konservative i Region Sjælland, Christian Wedell-Neergaard.

Han mener ikke, at it-platformen er et tilfredsstillende redskab for læger og sygeplejersker.

"Det skaber ikke den nødvendige tryghed for patienterne, og derfor skal den udskiftes," siger Christian Wedell-Neergaard til Altinget.

Sundhedsplatformen får igen skarp kritik af læger: Folketinget må tage over 

Sundhedsplatformen kritiseres for at bremse coronaindsats 

Mere fra ITWatch

Dansk konsulenthus solgt til finner

Danske Intellishore er blevet opkøbt af finske Solita. Konsulenthuset fortsætter som et selvstændigt selskab, men kan fremover trække på 1200 nye kollegaer til at sætte yderligere fart på væksten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs