ITWatch

Danmarks digitalkonkurrenceevne er i top – men svenskerne har overhalet os

Danmark indtager en fjerdeplads på opgørelse over den digitale konkurrenceevne, men vi er blevet overhalet af vores svenske naboer. De digitale kompetencer skal løftes herhjemme, lyder det fra DI Digital-direktør.

Branchedirektør i DI Digital, Rikke Hougaard Zeberg. | Foto: Digitaliseringsstyrelsen/PR

Danmark sidder fortsat blandt de forreste i bussen, når det kommer til landes digitale konkurrenceevne. Det viser en ny undersøgelse blandt 64 lande, som IMD står bag.

Danmark indtager 4. pladsen – efter USA, Hongkong og Sverige.

Det er positivt, men vi må ikke hvile på laurbærrene, hvis vi skal fastholde topplaceringen, lyder det fra branchedirektør i DI Digital, Rikke Hougaard Zeberg.

Hun peger på, at der er behov for at løfte de digitale kompetencer herhjemme, hvor Danmark falder fra en 6. plads til en 8. plads. Det skyldes blandt andet et lavere antal af STEM-uddannede og kvindelige forskere sammenlignet med andre lande.

"Digitale kompetencer er supervigtige, og vi må og skal løfte os her. I min optik er det et "wakeup call", at vi falder tilbage ift. digitale kompetencer, og vi så desværre samme tendens i de seneste DESI-målinger fra EU. Den trend skal vi have vendt," udtaler siger Rikke Hougaard Zeberg i en pressemeddelelse og tilføjer:

"Vi ved, at den største vækstudfordring for de danske virksomheder lige nu er manglen på kvalificeret arbejdskraft. Den udfordring vil kun blive større i fremtiden, hvis vi ikke sætter ind og får uddannet flere med STEM-kompetencer."

Fokus på cybersikkerhed

Et andet område, hvor Danmark ifølge undersøgelse kan forbedre sig, er inden for cybersikkerhed. Det gælder især SMV'erne, der halter efter, når det kommer til at implementere grundlæggende digitale sikkerhedstiltag, lyder det DI Digital-direktøren.

Hun er derfor positiv overfor det netop lancerede D-mærke, der skal løfte it-sikkerheden hos virksomheder, men der er fortsat behov for gøre mere.

"Derfor peger DI også på et helt konkret forslag om at etablere en SMV-CERT, som hjælper SMV'erne i gang med cybersikkerhedsdagsordenen og kan give råd og vejledning, hvis uheldet er ude," siger Rikke Hougaard Zeberg i meddelelsen.

Lego jagter 550 it-specialister 

DI: Manglen på medarbejdere er fordoblet på tre måneder 

Mere fra ITWatch

Tidlig investor smækkede kassen i for Drugstars: Tidsplan og økonomi skred

Det ville tage længere tid og koste mere end først estimeret at indfri de store ambitioner, som venturefonden Byfounders havde til e-health-firmaet Drugstars, og derfor var fonden – i lighed med Drugstars’ andre tidlige investorer – ikke villig til at stille op med kapital til det nu konkursdømte selskab.

Jim Snabe: Den digitale gevinst bliver større hvis vi skynder os

Dansk Industri fremlægger i dag sine anbefalinger til den danske digitaliseringsstrategi, der kommer i kølvandet på anbefalingerne fra regeringens eget digitaliseringspartnerskab tidligere på måneden. Begge udvalg mener, at det haster med nye visioner for Danmark.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs