ITWatch

USA's politikere skruer bissen på: Din telefon skal være let at reparere selv

Hvis din iPhone går i stykker, må Apple ikke gøre det unødvendigt svært at reparere den. Det har USA’s regering besluttet, og reglen gælder al slags teknisk udstyr – fra telefoner til traktorer.

Rettigheden skal sikre, at der ikke bliver lagt unødige hindringer ind, hvis du gerne selv vil gribe en stjerneskruetrækker og skifte en defekt del. | Foto: LUCY NICHOLSON/REUTERS / X90050

Når batteriet i din telefon er ved at være sløvt, kan du ikke bare skifte det, som man kunne i de gamle Nokia-dage. Det kræver typisk særlige skruetrækkere, sugekopper, varmeblæsere og andet specialudstyr – og så mister du også lige din garanti på telefonen.

Men det skal være slut nu, lyder det fra Federal Trade Commission, USA’s konkurrencemyndigheder, som onsdag stemte en ny regel igennem: The Right to Repair, eller retten til at reparere det udstyr, du ejer.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ITWatch

Tidlig investor smækkede kassen i for Drugstars: Tidsplan og økonomi skred

Det ville tage længere tid og koste mere end først estimeret at indfri de store ambitioner, som venturefonden Byfounders havde til e-health-firmaet Drugstars, og derfor var fonden – i lighed med Drugstars’ andre tidlige investorer – ikke villig til at stille op med kapital til det nu konkursdømte selskab.

Jim Snabe: Den digitale gevinst bliver større hvis vi skynder os

Dansk Industri fremlægger i dag sine anbefalinger til den danske digitaliseringsstrategi, der kommer i kølvandet på anbefalingerne fra regeringens eget digitaliseringspartnerskab tidligere på måneden. Begge udvalg mener, at det haster med nye visioner for Danmark.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs