ITWatch

Minister håber på international aftale om techskat snart

Vestlige lande vil gå sammen om at beskatte teknologigiganter i langt højere grad. Håber på aftale før sommer.

Foto: LISELOTTE SABROE

Regeringen håber på, at der inden sommer bliver indgået en international aftale om beskatning af teknologiselskaber, der opererer globalt, men betaler meget lav eller ingen skat i lande, hvor de er aktive.

Det skriver kulturminister Joy Mogensen (S) i et folketingssvar.

"Regeringen arbejder derfor aktivt for en global aftale i OECD, der sikrer en fair beskatning af den digitale økonomi. Det er vores forhåbning, at det lykkes at opnå en aftale inden sommer i år," skriver hun.

OECD står for Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling og er et økonomisk samarbejde mellem vestlige lande.

Organisationen fremlagde sit forslag i 2019 for beskatning af virksomheder som Facebook, Apple, Amazon, Netflix og Google.

Flere europæiske politikere har de seneste år kritiseret en række større selskaber for deres lave skattebetaling i Europa.

Forslaget skal give mulighed for at fordele beskatningen af teknologigiganter til de lande, hvor indtægterne fra eksempelvis annoncer kommer ind.

"Der er et åbenlyst problem, når techgiganterne betaler en meget lav eller ingen skat. Det er helt afgørende for vores samfund, demokrati og økonomi, at også techgiganterne, der hører til blandt verdens største og rigeste selskaber, betaler en retfærdig skat," siger Joy Mogensen.

Det kan øge Danmarks indtægter med op mod to milliarder kroner, har Skatteministeriet tidligere vurderet. Men forslaget kan også ramme danske selskaber.

Det skal sikre, at de 37 medlemslande ikke går solo og indfører egen skat af teknologiselskaber.

Her skeles der til Frankrig.

Analyse: Mediesider giver millioner af interaktioner på Facebook 

Analytiker: Facebook fik det som de ville i Australien

Facebook: Præmissen i lovforslaget er ændret 

Mere fra ITWatch

Investering skal gå til udvikling i nyt fintech-selskab

Det godt et år gamle fintech-selskab Anyday lukkede tidligere på ugen en investeringsrunde. Pengene skal primært gå til udvikling af virksomhedens betalingsløsning, Anyday Split. Resten skal bruges på markedsføring, fortæller direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs