ITWatch

Tech-giganter skruer op for lobbyindsatsen i EU

Sidste år brugte fem af de største tech-giganter sammenlagt 19 mio. euro på lobbyisme i EU, viser ny rapport. Lobbyismebudgetter er steget markant de seneste år.

Foto: Erin Scott/Reuters/Ritzau Scanpix

Regulering af de store tech-selskaber er i den grad kommet på EU's dagsorden gennem de senere år, og det har fået fem af de helt store, nemlig Google, Amazon, Microsoft, Facebook og Apple, til at skrue gevaldigt op for lobbyismebudgetterne i EU-regi, skriver mediet EUobserver.

En ny rapport fra Transparency International EU viser, at de fem tech-giganter til sammen har brugt 19 mio. euro i 2020 på lobbyisme i EU.

Google bruger flest penge på indsatsen og brugte sidste år knap 6 mio. euro på lobbyarbejde i EU, hvilket ifølge EUobserver er 4,5 gange så meget som Google brugte i 2014.

Microsoft brugte i 2020 17 pct. mere på lobbyarbejde i EU sammenlignet med i 2014, ligesom også Apple og Facebook har skruet op for beløbet ved at femdoble det. Begge selskaber brugte sidste år i omegnen af 4 mio. euro.

Nye Medier: Vi bliver overset i debatten om tech-betaling

EU-formand advarer mod at overlade coronapas til amerikanske techgiganter 

Mere fra ITWatch

Investering skal gå til udvikling i nyt fintech-selskab

Det godt et år gamle fintech-selskab Anyday lukkede tidligere på ugen en investeringsrunde. Pengene skal primært gå til udvikling af virksomhedens betalingsløsning, Anyday Split. Resten skal bruges på markedsføring, fortæller direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs