ITWatch

Facebook: Præmissen i lovforslaget er ændret

Tirsdagens opblødning i konflikten mellem regeringen i Australien og Facebook skete, fordi politikerne gav sig på et afgørende punkt, der giver Facebook råderetten til selv at vælge, hvilket indhold fra medierne platformen vil bringe, lyder det fra nordisk kommunikationsdirektør.

Det er det australske lovforslags præmis om, at Facebook udnytter mediernes indhold, der grundlæggende skiller parterne, mener nordisk kommunikationschef for Facebook, Peter Münster. | Foto: Martin Lehmann

Tirsdag meddelte Facebook, at der snart vil blive åbnet op for deling af nyheder på platformen i Australien igen, efter regeringen har lavet ændringer i en kommende medielov, der skal få techselskaber til at betale for journalistisk indhold.

Til Politiken fortæller nordisk kommunikationsdirektør Peter Münster, at opblødningen udspringer af, at der er sket et "afgørende skift" i præmissen bag lovforslaget, som åbner op for, at Facebook selv kan udvælge medier og indhold, de vil betale for at figurere i tjenestens nyhedsfunktion News Tab.

"I News Tab betaler vi netop fordi vi etablerer en adgang til alt indhold hos de mediehuse, der er med. Det giver os nemlig mulighed for at gå ind og foretage en udvælgelse, som sikrer at brugerne får et bredt, repræsentativt indtryk af mediebilledet på en separat flade i app’en. Det vil vi naturligvis gerne betale for," siger Peter Münster.

Har antændt diskussion i EU

News Tab er endnu i sin opstartsfase og er kun rullet ud i USA og få uger siden i Storbritannien. Her betaler Facebook medier for at bruge deres indhold i en særsektion. Funktionen eksisterer bl.a. ikke i Danmark på nuværende tidspunkt.

Selvom der for nuværende er fundet nyt fælles fodslag for at forhandlinger i Australien kan skride videre, er opgøret mellem techselskaber og medier, der vil have selskaberne til at betale for nyhedsindholdet på deres platforme, kun lige ved at komme ud over stepperne. Flere politikere i bl.a. EU og Canada har ladet sig inspirere af forløbet i Australien.

Og fredag lød det fra kulturminister Joy Mogensen (S), at regeringen i forbindelse med implementeringen af copyright-direktivet også vil have pålagt techselskaber, at de skal betale for journalistisk indhold fra danske medier.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie MediaWatch.)

Medier afviser ide om kompensation fra Facebook

Europæiske medier rykker sammen og vil have implementeret australsk model for betaling - Microsoft bakker op 

Mere fra ITWatch

Investering skal gå til udvikling i nyt fintech-selskab

Det godt et år gamle fintech-selskab Anyday lukkede tidligere på ugen en investeringsrunde. Pengene skal primært gå til udvikling af virksomhedens betalingsløsning, Anyday Split. Resten skal bruges på markedsføring, fortæller direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs