ITWatch

S-ordfører: Alle lande må forholde sig til risiko for at miste adgang til Google-søgning

Alle lande i Europa må forholde sig til et dilemma, hvor man kan være nødt til at leve med, at adgangen til Google-søgninger kan blive lukket, siger Socialdemokratiets medieordfører.

Foto: Jens Dresling

I Australien har Google truet med at lukke for adgangen til at søge i techkoncernens søgemaskine, fordi den australske regering har tænkt sig at indføre en lov, der tvinger Google til at betale mediehuse for de nyheder, der bliver vist i søgninger. Også i Danmark kan vi komme til at stå i en situation, hvor Google lukker for adgangen, siger Socialdemokratiets medieordfører Kasper Sand Kjær i dagens udgave af Politiken.

"Det er et dilemma, som alle europæiske lande må forholde sig til: Vi har ladet stå til for længe. Tech-giganterne har fået så stor magt over distributionen og den demokratiske samtale, at der ikke er noget hurtigt fiks til at vinde magten og kontrollen tilbage," siger Kasper Sand Kjær.

I Frankrig landede man for nylig en aftale om, at Google betaler de franske medier for de nyheder, der lander i Google News Showcase. Aftalen gælder dog ikke for nyheder i almindelige Google-søgninger, mener Google, som lige nu diskuterer den sag med de franske myndigheder.

Kulturminister Joy Mogensen har tidligere varslet et opgør med techgiganterne, og Kasper Sand Kjær har fortalte kort før jul MediaWatch, at det bliver noget af det vigtigste, når man skal indgå et nyt medieforlig, at sporene er lagt til kampen mod Google og de øvrige techkoncerner.

Google truer med at lukke søgemaskine i Australien

Google og franske medier indgår aftale om betaling for indhold 

Mere fra ITWatch

Gamestop sætter skub i ny strategi

Ledelsen i Gamestop har lyttet til kritiske aktionærer og nu sætter gang i en transformation væk fra den fysiske detailhandel, som har været med til at sende selskabet i problemer.

Udbudsområdet er betændt – og centralt står truslen om klager

SKI's direktør satte gang i debatten med sin kritik af leverandørerne for at chikanere med klager. Hos Økonomistyrelsen kan man ikke genkende billedet, men ifølge Dansk IT er der opstået et stort problem med en frygt for at få klager. Det skaber i sidste ende dårligere it-løsninger, mener organisationen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs