ITWatch

Facebook henviser Trump-karantæne til tilsynsråd

Facebook vil lade selskabets uafhængige tilsynsråd kigge nærmere på platformens udelukkelsen af Donald Trump.

Foto: Josh Edelson/AFP / AFP

Det sociale netværk Facebook henviser sin beslutning, om at udelukke den tidligere præsident Donald Trump fra platformen på ubestemt tid, til sit uafhængige tilsynsråd.

Tilsynsrådet vil i den nærmeste fremtid afgøre, hvorvidt udelukkelsen skal gælde permanent.

Det skriver Wall Street Journal.

Facebook har valgt at indføre karantæne over for Trumps Facebook- og Instagramprofil i forbindelse med belejringen af den amerikanske Kongres, men står nu over for en svær og hidtil uset vurderingssag om personlig blokering.

Den endelige beslutning skal derfor tages af Facebooks uafhængige tilsynsråd, som bestemmer, hvilket indhold der skal fjernes eller blokeres fra platformen - ingen i selskabet, end ikke Mark Zuckerberg, kan underkende panelets beslutninger, oplyser avisen.

Ifølge Avery Gardiner, der er juridisk rådgiver hos Center for Democracy and Technology, vil både verdensledere, kongresmedlemmer og andre sociale platforme følge tilsynsrådets beslutning nøje.

"Lige nu er der virkelig stor interesse i at finde ud af, hvordan man håndterer problemstillinger omhandlende indholdsbegrænsninger online," siger hun til Wall Street Journal.

Twitter, Youtube, Snapchat og Amazons Twitch er blot nogle af de platforme, som har valgt at suspendere Trumps konto midlertidigt.

De udvalgte tilsynsrådsmedlemmer vil af sikkerhedsmæssige årsager forblive anonyme, og en endelig beslutning ventes afgivet inden for de næste tre måneder, skriver Wall Street Journal.

Google truer med at lukke søgemaskine i Australien 

Demokraternes sejr kan presse big tech 

Topannoncører skærer i reklameudgifter på Facebook efter optøjer 

Mere fra ITWatch

Nodes bliver lagt i graven og genopstår som Monstarlab

Nodes, der engang var kendt som et dansk app-udviklingshus, skifter i dag navn til Monstarlab og sætter en stor streg under, at selskabet nu i højere grad er et konsulenthus og en del af et globalt setup. Det er kulminationen på flere års tilløb, siger dansk landechef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs