ITWatch

Regeringen opretter nyt virksomhedsforum for digital sikkerhed

Et nyt forum skal være med til at sikre bedre digital sikkerhed for små- og mellemstore virksomheder.

Det nye forum består af 15 medlemmer, herunder en formand og syv fagpersoner inden for digital sikkerhed, som udpeges af erhvervsministeren. | Foto: Erhvervsministeriet / PR

Et nyt forum skal lave anbefalinger og konkrete løsninger til regeringen om, hvordan den digitale sikkerhed forbedres hos særligt små- og mellemstore virksomheder.

Rådet har fået navnet 'Virksomhedsforum for digital sikkerhed' og er en sammenlægning af to tidligere initiativer, nemlig 'Virksomhedsrådet for it-sikkerhed' og 'Erhvervspartnerskabet for øget it-sikkerhed'.

I spidsen for det nye initiativ er koncernsikkerhedschef i Tryg, Tom Engly, som også var formand for 'Virksomhedsforum for it-sikkerhed'.

Udover Engly kommer rådet til at bestå af 14 medlemmer, seks organisationsrepræsentanter fra erhvervslivet, en repræsentant fra fagbevægelsen og syv såkaldte fageksperter. 

Formanden og de syv fagpersoner inden for digital sikkerhed udpeges af erhvervsministeren.

"Forummet er en vigtig samarbejdskonstellation, idet forrummet fastholder et tæt samarbejde med dansk erhvervsliv og hermed sikrer et indblik i og kendskab til erhvervslivets digitale sikkerhedsmæssige udfordringer," skriver Erhvervsstyrelsen om det nye forum i en pressemeddelelse.

Styrelsen har i en undersøgelse fra 2020 blandt andet konkluderet, at 40 pct. af de danske SMV'er har et "lavt digitalt sikkerhedsniveau". Udover at komme med anbefalinger til, hvordan det politisk kan forbedres skal forummet også fokusere på, hvordan høj digital sikkerhed kan give danske virksomheder konkurrencefordele.

Moderne portal til 50 mio. kr. erstatter ældgamle it-systemer til vanddata

Manglende kontrol i offentlige it-systemer muliggør ny Britta-sag 

Mere fra ITWatch

EET fortsætter aggressiv strategi med ny ejer

Hardwaredestributøren EET er blevet solgt til endnu en kapitalfond, der med et mere internationalt afsæt skal skubbe til aggressiv vækstrategi med opkøb i hobetal. "Vi er i en god gænge, som Pamplona kan være med til at accelerere," lyder det fra topchef om den nye ejer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs