ITWatch

Alibaba, Tencent og Baidu får lov at blive på den amerikanske børs

De kinesiske techselskaber kan se frem til fortsat at være børsnoteret i USA, efter det amerikanske finansministerium overtrumfede Pentagon, skriver Financial Times.

Tencent vil sammen med Baidu og Alibaba fortsat være at finde på børsen i USA. Foto: TINGSHU WANG/REUTERS / X06979

Alibaba, Tencent og Baidu får lov til at forblive børsnoteret i USA, efter at det amerikanske finansministerium har blokeret et forsøg på at sortliste dem.

Det skriver Financial Times.

USA's finansministerium har blokeret et forsøg fra Pentagon og udenrigsministeriet på at sortliste Alibaba, Tencent og Baidu, og dermed forhindre amerikanske investorer i at eje aktier i selskaberne.

Kilder fortæller til Financial Times, at finansminister Steven Mnuchin har vundet kampen mod både udenrigsminister Mike Pompeo og forsvarsminister Chris Miller.

Steven Mnuchin skulle have overbevist præsident Donald Trump om, at det ikke vil være hensigtsmæssigt for amerikanske investorer, hvis et selskab som Alibaba blev sortlistet.

"Fjernelsen af "The Big 3" fra Pentagons liste over kinesiske selskaber med relation til Kinas militær risikerer at sende det budskab, at potentielle amerikanske investortab vejer mere end beskyttelsen af de vitale amerikanske sikkerhedsinteresser," siger Roger Robinson, der er tidligere medlem af den amerikanske sikkerhedskomité, til Financial Times.

En kilde fortæller avisen, at finansministeren har nydt godt af, at kinakritikeren Matt Pottinger, der tidligere var vicerådgiver for national sikkerhed, sidste uge opsagde sin stilling i protest over optøjerne ved den amerikanske kongres.

Kinesiske myndigheder vil have Ant Group til at dele forbrugerdata

Alibaba-boss er ikke set i to måneder efter kritik af styre

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger