ITWatch

EU-Parlamentet vil have lovgivning om regulering af sociale medier

EU-Parlamentet har stemt for en opfordring til EU-Kommissionen om at lave lovgivning, der skal regulere den måde, sociale medier håndterer indhold.

Foto: Jens Hartmann Schmidt

Et flertal i Europa-Parmentet mener, at der skal europæisk lovgivning til for at få tech-giganterne til at fastsætte, hvordan sociale medier skal regulere deres indhold, skriver Altinget.

Det blev klart efter, at parlamentet stemte en såkaldt lovgivningsmæssig initiativbetænkning igennem. Det er en opfordring til, at EU-Kommisionen tager parlamentets ønsker med i udformningen af den lovgivning om regulering af digitale platforme, som Magrethe Vestager står i spidsen for, og som forventes at blive fremlagt til december.

Parlamentet ønsker blandt andet en "bindende mekanisme", som brugerne skal kunne melde ulovligt og skadeligt indhold igennem. Samtidig gør Parlamentet det også klart, at platformene ikke bør have forudgående kontrol af indhold.

Frankrig og Holland vil have EU-vagthund til at regulere tech-giganter

EU vil ramme tech-giganters toneangivende magt 

Mere fra ITWatch

Pleo henter ny salgsdirektør

En ny salgsdirektør er hentet til fintech-virksomheden Pleo som en del af ambitionen at nå en mio. brugere inden for de næste fire år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs