ITWatch

Dansk Erhverv savner Christiansborg i den digitale debat

Regeringen og Folketingets partier skal spille en større rolle i den digitale debat og prioritering af fremtidens løsninger, lyder det fra Dansk Erhverv. Interesseorganisationen har netop lanceret 27 politiske forslag til "digital handlekraft".

Dansk Erhvervs med adm. direktør Brian Mikkelsen i spidsen har lanceret 27 politiske forslag, der skal fremme digitaliseringen. Foto: Jonas Olufson

Der er behov for et fornyet politisk fokus på digitalisering og teknologiens rolle i at løse samfundets udfordringer i fremtiden.

Sådan lyder budskabet fra Dansk Erhverv.

Interesseorganisationen ønsker, at regeringen og politikerne på Christiansborg indtager en større rolle i debatten om fremtidens digitalisering.

"Vi har et fælles ansvar for at udstikke en ambitiøs digital retning for Danmark. Jeg ser derfor frem til, at vi som erhvervsorganisation i samarbejde med regeringen og Christiansborg får udarbejdet og ikke mindst indarbejdet digitalisering i erhvervspolitikken og andre vigtige områder som klima-, sundheds- og uddannelsespolitikken," udtaler Brian Mikkelsen, adm. direktør i Dansk Erhverv, i en pressemeddelelse.

Udmeldingen kommer i forlængelse af interesseorganisationens nye udspil "Digital handlekraft".

Det består af 27 konkrete politiske forslag, der har til formål at løfte digitaliseringen til næste niveau og se på teknologiens rolle som løsninger på samfundets udfordringer på klimaområdet, konkurrencekraft og fremtidens velfærd.

Blandt forslagene er et større fokus på digitale kompetencer på uddannelsesområdet, en pensionsreform for aldrende offentlige it-systemer, som skal sikre at gamle legacy-systemer udskiftes i den offentlige sektor, samt fokus på klimavenlige løsninger, der gennem dataanalyse, IoT og kunstig intelligens skal nedbringe ressourceforbruget.

Målet med de konkrete forslag er at vende udfordringer til muligheder ved hjælp af digitalisering. Det drejer sig for eksempel om at styrke SMV’er på det digitale område og yderligere digitalisering af sundhedssektoren med øget brug af hjemmemonitorering, telemedicinske løsninger og kunstig intelligens.

Alle forslag benytter kendte teknologier og adresserer nuværende aktører, og de kan i princippet vedtages på Christiansborg i morgen og implementeres over de kommende to-fem år.

Jens Aaløse, formand for Dansk Erhvervs Techudvalg, koncerndirektør i TDC Group og næstformand i Dansk Erhverv

Fælles for forslagene er, at de alle kan gennemføres i løbet af en kort tidshorisont, lyder det fra Jens Aaløse, der er formand for Dansk Erhvervs Techudvalg, koncerndirektør i TDC Group og næstformand i Dansk Erhverv.

"Alle forslag benytter kendte teknologier og adresserer nuværende aktører, og de kan i princippet vedtages på Christiansborg i morgen og implementeres over de kommende to-fem år," udtaler Jens Aaløse i meddelelsen. 

Statsministeren lover ny digitaliseringsstrategi til glæde for branchen

Statsrevisor om kritik af nyt it-system: "Det er godt nok usædvanligt"

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger