ITWatch

Bredbåndspuljen åbner for ansøgninger

Yderområder kan nu søge om at få del i bredbåndspuljens 100 millioner kroner. (Rettet)

Foto: Carsten Andreasen/IND

(Artiklen er rettet kl. 9.39. Det fremgik tidligere, at kravet til uploadhastighed er 2 Mbit/s. Det korrekte tal er imidlertid 30 Mbit/s.)

Landzoner- og sommerhusområder kan nu søge om støtte til nye projekter gennem bredbåndspuljen. Det oplyser Energistyrelsen i en pressemeddelelse.

Der er i 2020 afsat 100 mio. kr. til puljen, der er målrettet boliger, virksomheder og sommerhuse i yderområderne.

"Fra Energistyrelsens side står vi klar med vejledning til de ildsjæle, som nu skal i gang med at forberede deres lokale bredbåndsprojekt," udtaler kontorchef i Center for Tele, Signe Schmidt, i meddelelsen.

Støtteordningen blev etableret i 2016, og det er femte år i træk, at projekter kan søge om støtte fra bredbåndspuljen. Det er endnu ikke afklaret, om ordningen fortsætter i 2021.

Puljen er målrettet projekter i områder, der ikke har konkret udsigt til udrulning af bredbånd på kommercielle vilkår inden for tre år, lyder det i beskrivelsen fra Energistyrelsen.

For at kunne modtage støtte skal projekterne kunne levere stabile, oplevede hastigheder på mindst 100 Mbit/s download og 30 Mbit/s upload. Ifølge Energistyrelsen er der i øjeblikket registreret cirka 107.000 tilskudsberettigede adresser.

Norsk tv-aktør lander aftale med endnu et jysk energiselskab

Nordjysk energiselskab indgår samarbejde med norsk bredbåndsudbyder

Styrelse sender bredbåndspuljen i høring

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger