ITWatch

Brancheforening får kritik for aprilsnar

Brancheforeningen IT-Branchen får kritik, efter man har skrevet en aprilsnar, der gør sig lystig over coronakrisen. "Det er en ommer," lyder kritikken. Vi står på mål for den, lød det først fra IT Branchen, men nu er den fjernet.

Foto: Fotograf_Mark_Thyrring-

(Opdateret med kommentar fra IT-Branchen)

IT-Branchen, der er en af landets toneangivende brancheforeninger for it-selskaber, er endt i modvind, efter man har sendt en aprilsnar på gaden.

En række personligheder fra tech-branchen melder sig nu med kritik af brancheforeningen, der gør grin med coronakrisen.

I aprilsnaren, kunne oprindeligt læses her, hvor det hed, at der er kommet en digital variant af coronakrisen, der angriber "gamle computere". Men nu er det fjernet.

"Når virussen først er kommet ind, spreder den sig stille og roligt til ens styresystem, så den får ens computer til at skrante. På især ældre computere kan COVID-0104 i sidste ende få ventilatoren til at sætte ud, så computeren til sidst bryder sammen. Det er pt. sket for over 37.000 computere," hedder det.

I aprilsnaren er Mette Frederiksen, landets socialdemokratiske statsminister, med. Her lyder det, at hun "beder alle danskere om at slukke computeren for at undgå yderligere spredning."

"Vi står i en meget alvorlig situation, hvor vi bliver nødt til at stå sammen som nation. Men uanset hvad vi gør, kan vi nok ikke undgå, at både stationære såvel som iPads fortsat bliver ramt i de næste uger. Lige nu handler det derfor om at begrænse spredningen, og alle bør derfor slukke deres computer med mindre de har legitime og vigtige grunde til at holde den maskinen kørende," udtaler hun.

Kritik fra flere sider

Men forsøget på at skrive en aprilsnar er faldet flere for brystet.

Den første på banen var telekonsulent Torben Rune, der på Twitter skrev i morges:

"Jeg må indrømme, at jeg har svært ved at se det morsomme i den aprilsnar. Specielt "citatet" fra statsministeren virker nærmest morbidt. Nok bedre, hvis IT-Branchen havde fulgt resten af den danske presse på denne 1. april," skriver han med henvisning til, at de danske aviser har droppet den årlige løgnehistorie i lyset af krisen.

Det gælder også ITWatch.

I kritiksporet lyder det videre:

"Det er en ommer. Hvor sjovt ville det være, hvis regionerne lavede en respirator-aprilsnar?" lyder det.

En anden skriver sarkastisk, at "I kunne vælte comedy-klubber med den timing," mens Christiane Vejlø, der driver medie- og konsulentvirksomheden Elektronista, skriver:

"Not cool... hvis man skal lave aprilsnar ville det være fedt hvis den ikke slog plat på folk der dør og virksomheder der går konkurs og gamle der er ved at gå til i ensomhed og frygt."

Står på mål - men nu er den væk

Hos IT Branchen siger pressechef Rune Fick Hansen, at han står på mål for den.

"Vi har ikke ramt ved siden af. Vi vidste godt, at dette ville betyde, at der ville være nogle, som var kritiske, men vi står på mål for den," siger han.

Han mener, at der er brug for, at der er nogle, der også laver lidt sjov i en tid med krise.

"Vi havde overvejelsen - skal/skal ikke, og vi valgte at gøre det. Det er gjort med helt åbne øjne for, at nogle ville blive sure, men danskerne er et folk, der også godt kan klare, at man laver lidt grin med det, når der er krise," siger Rune Fick Hansen.

I aftes klokken omkring 1645 er aprilsnaren fjernet. PÅ Twitter hedder det nu:

"Ramte vi forkert med det sidste, så er vi naturligvis kede af det. Jeg har netop afpubliceret joken på vores hjemmeside," lyder det fra brancheforeningen.

Virksomheder må klare lønningsdag uden statsstøtte

Cbrain-direktør ser krisen som wakeup-call: Digitalisering er fundamental infrastruktur

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger