ITWatch

DI Digital efter Corona-nedlukning: Vi skal have det her til at fungere

Torsdag bliver på alle leder og kanter en anden dag for Danmark og også for tech-industrien. DI Digital venter, at det bliver alvorligt, men at it-branchen er en af de brancher, der kan håndtere situationen nemmere end andre.

Foto: Hans Søndergaard/DI/PR

Statsminister Mette Frederiksen (S) har onsdag aften reelt lukket Danmark ned med skolelukninger og massehjemsendelser til følge. Men mens danske supermarkeder lige nu rippes for varer, så maner man i DI Digital til ro blandt it-virksomhederne.

"Vi skal have det her til at fungere. Det bliver alvorligt, men det er nu alle i it-industriens opgave at føle myndighedernes anvisninger," siger Christian Hannibal, digitaliseringspolitisk chef i DI Digital.

Han opfordrer sine medlemmer i it-branchen til at følge myndighedernes ansvisninger og vise ansvar overfor samfundet som helhed ved at blive hjemme og dermed forhindre smitte yderligere.

"It-branchen er en af de brancher, der relativt nemt vil kunne håndtere dette, da mange jobfunktioner kan håndteres hjemmefra. Der vil være mange, der bliver forhindret i at mødes, men branchen er ikke en af de, der står som de mest udsatte," siger han.

Men han lægger ikke skjul på, at det er en meget alvorlig situation.

"Jeg vil opfordre medlemmerne til at kontakte os, hvis de er i tvivl om noget. Det er en meget alvorlig situation, vi er endt i," siger han.

Hannibal opfordrer blandt andet til at efterleve statsminister Mette Frederiksens henstilling til at holde sine børn hjemme for at formindske smitte og spredning af corona-virussen.

Hos Queue-it skrev medstifter og COO, Camilla Ley Valentin, allerede tidligere i dag på Linkedin, at hun havde taget konsekvensen og opfordrede andre til det samme.

"For at bidrage til de tiltag, der foretages i Danmark for at mindske spredningen af coronavirussen, har vi besluttet at alle medarbejdere i København skal arbejde hjemmefra indtil slutningen af ugen."

Hun peger på, at som softwareselskab, der arbejder online, er tiltaget ganske enkelt, men Queue-it tror, at det at arbejde hjemmefra kan hjælpe virksomheden og resten af samfundet, og Camilla Ley Valentin tilføjer, at andre selskaber bør følge trop.

"Hvis du også driver et online-selskab, så vil vi benytte lejligheden til at anbefale, at du gør det samme. Mange selskaber har ikke denne mulighed, så vi, der kan, har en forpligtelse til at gøre det," skriver medstifteren af selskabet.

Fynsk softwarehus trækker stikket på kodekonference

Fynsk softwarehus trækker stikket på kodekonference

Regeringen vil forlænge virksomheders frist for momsafregning

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger