ITWatch

Norsk regering varsler skattetiltag mod techgiganter

Det er nødvendigt at få en løsning på plads om techgiganternes skattebetaling i løbet af 2020, lyder det fra finansminister Siv Jensen.

Norges finansminster Siv Jensen. | Foto: Cornelius Poppe/AP/Ritzau Scanpix

Den norske regering er ved at miste tålmodigheden og gør klar til at tage egne skridt for at få techgiganterne til at betale mere i skat, skriver det norske medie dn.no med henvisning til mediet Klassekampen.

"Det er nødvendigt med en afklaring i 2020. Jo længere vi venter, desto større vokser disse selskaber," siger hun.

Meldingen kommer på et tidspunkt, hvor OECD arbejder på et fælles regelsæt, der skal sikre, at de store tech-selskaber betaler skat der, hvor de genererer deres indtjening.

Flere end 130 lande tilkendegav i 2019, at de ønsker en ændring af skattesystemet, og særligt Frankrig gik i brechen for at få en løsning på plads i starten af 2020.

Landets to største partier er dybt uenige om særskat på techgiganter

Udspil til digital skat skal drøftes i næste uge 

Mere fra ITWatch

Relatel skifter direktør efter halvandet år

På mandag takker Casper Bøyesen af og bliver erstattet af Anders Kjær-Jensen i Nuuday-ejede Relatel. Den tidligere Eesy-direktør vil ikke revolutionere forretningen, men digitalisere sig til succes.

Snapchat indfører overvågningsfunktion

Efter sager om narkosalg og grooming tilføjer det sociale medie nu ny funktion, der skal give forældre mulighed for at følge med i, hvem deres børn kommunikerer med på Snapchat.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs