ITWatch

Energistyrelsen indkalder til møde om private 5G-net

Effektiv udnyttelse af frekvenser og sikring af konkurrence på markedet er på dagsordenen, når Energistyrelsen i morgen inviterer til møde om private 5G-net.

Teleselskaber som Telia har stort fokus på udrulningen af 5G-teknologien. | Foto: PR

Onsdag formiddag slår Energistyrelsen dørene op og inviterer aktører til et arrangement om private 5G-net.

Målet med mødet er at "sikre en effektiv anvendelse af frekvenserne og at skabe de bedste betingelser for udrulningen af 5G i Danmark," skriver Energistyrelsen på sin hjemmeside.

På sigt er ambitionen, at Danmark bliver blandt de bedste lande i verden til at anvende 5G-teknologien.

Private 5G-net kan i fremtiden komme til at spille en central rolle som infrastruktur til at understøtte nye tjenester inden for sundhedssektoren, produktionsindustri, landbruget og transportsektoren.

Det skyldes, at 5G-net forventes at kunne levere hastigheder, der er op til 100 gange hurtigere end 4G-teknologien, lavere latency og være i stand til at håndtere flere enheder.

For at det kan ske, skal der sikres en effektiv udnyttelse af frekvenserne, som skal understøtte udrulningen, lyder det fra Energistyrelsen, som blandt andet har fokus på en bestemt del af frekvensbåndet.

"3,5 GHz-frekvensbåndet forventes at være meget værdifuldt for mobiloperatørerne og spille en afgørende rolle i forbindelse med udrulning af nye 5G-tjenester. Det er derfor vigtigt også i denne henseende, at der sikres en effektiv anvendelse af frekvenserne."

"Hvis der skal afsættes frekvenser til private 5G-net, er det derfor afgørende, at der er en reel efterspørgsel, så frekvenserne ikke ligger ubrugte hen," skriver Energistyrelsen.

Auktionen over 5G-frekvenserne vil blive afholdt i efteråret 2020.

Amerikanske selskaber går mod Trump: Vil ikke holde Huawei ude af markedet 

Telenor får adgang til Nord Energis fibernet med ny aftale

Regeringen afviser at have rådgivet Færøerne i 5G-sag 

Mere fra ITWatch

Nedjustering koster for legaltech-selskab

Sidste uges udmelding om udsigt til en lavere omsætning og driftindtjening rammer aktiekursen hos Copyright Agent. Efter et år på First North-børsen må legaltech-selskabet konstatere, at kursen er faldet markant.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs