ITWatch

EU strammer sikkerheden for 5G-leverandører

Sikkerhedskravene skærpes for leverandører til 5G-nettet i EU, der også vil kigge på "ikke-tekniske faktorer". EU vil dog ikke udelukke Huawei som leverandør i den kommende opgradering af netværk til 5G.

Foto: JASON LEE/REUTERS / X01757

Sammen med EU's 27 øvrige teleministre var Dan Jørgensen (S) i denne uge med til at udstikke rammerne for fremtidens udbygning af 5G-netværk inden for medlemslandene.

Det skriver Berlingske.

På dagsordenen til mødet mellem ministrene var godkendelsen af anbefalinger til 5G-teknologi. Den nye standard vil blandt andet betyde langt højere hastighed og lavere latency. Dermed forventes 5G-teknologien at spille en central i fremtidens digitale infrastruktur, hvilket har ført til bekymringer omkring it-sikkerheden hos en leverandør som Huawei.

EU-ministrene forholdt sig ikke specifikt til bekymringerne vedrørende det kinesiske selskab, som dermed heller ikke er udelukket som leverandør hos medlemslandede – i modsætning til i USA – men sikkerhedsspørgsmålet blev alligevel berørt.

"Ikke-tekniske faktorer skal også tages i betragtning, når en leverandørs risikoprofil tegnes, og komponenter, der er kritiske for den nationale sikkerhed, skal kun leveres af tillidsvækkende selskaber," lyder det fra teleministrene ifølge Berlingske.

Telenor gransker mistanke om storsvindel i Pakistan 

Telia vil øge sikkerheden efter afsløring

Huawei anker dom i sag om statsstøtte til internetudbydere 

Mere fra ITWatch

Peter Colsted er ny formand hos Schultz

It-selskabet Schultz får ny bestyrelsesformand i skikkelse af den garvede tech-boss Peter Colsted. Han skal være med til at øge selskabets aftryk på både det offentlige og private marked, lyder det.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs