ITWatch

Minister afviser at gribe ind overfor illegal udlevering af simkort

Mangel på indberetninger til myndigheder betyder, at erhvervsminister Simon Kollerup (S) ikke ser grund til at skride ind overfor teleselskabers uberettigede udlevering af kunders simkort til fremmede.

Foto: Mads Claus Rasmussen//

Trods adskillige eksempler på ulovlig udlevering af kunders simkort til fremmede, mener erhvervsminister Simon Kollerup (S) ikke, at der er grund til at skride ind overfor teleselskaberne.

Det skriver Version2 på baggrund af et svar til Folketingets erhvervsudvalg.

Baggrunden for ministerens holdning skal findes i manglen på indberetninger til Erhvervsstyrelsen. Eftersom teleselskaberne, der har ansvaret for selv at oplyse myndighederne om de illegale udleveringer af kunders aktive simkort til fremmede – såkaldte sim-swaps – ikke har foretaget nogen indberetninger, afviser ministeren at gribe ind på nuværende tidspunkt.

"På baggrund af Erhvervsstyrelsens udtalelse, herunder oplysninger om, at ingen af selskaberne har indberettet et konkret brud på persondatasikkerheden som følge af uberettiget udlevering af simkort, og at styrelsen har indskærpet indberetningspligten for denne type brud over for branchen og løbende følger udviklingen, finder jeg på nuværende tidspunkt ikke, at konsekvenserne for omhandlede teleselskaber er utilstrækkelige," lyder det i svaret fra Simon Kollerup, som kalder udleveringen af simkortene for dybt beklageligt.

Datatilsynet i kovending: Nu går de ind i simkort-sagen 

Myndigheder afviser tilsyn med teleselskaber efter brist med sim-kort 

Mere fra ITWatch

Russisk svar på Google vil ud af landet

Internationale sanktioner har fået selskabet bag søgemaskinen Yandex til at ville trække sine forretninger ud af Rusland. Det er dog umiddelbart nemmere sagt end gjort.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs