ITWatch

Mette Frederiksen parat til enegang i beskatning af tech-giganter

Den danske statsminister vil afvente resultatet af OECD-forhandlinger om hårdere beskatninger af tech-giganter, men Mette Frederiksen (S) er parat til dansk enegang med andre EU-lande, hvis der ikke opnås en løsning.

Foto: HANNIBAL HANSCHKE/REUTERS / X02197

Som sit første udenlandsbesøg som dansk statsminister var Mette Frederiksen (S) i går på officielt visit hos Tysklands forbundskansler Angela Merkel. Her diskuterede de to statsledere blandt andet beskatning af tech-giganter som Google, Apple og Facebook.

Det skriver Børsen.

Efterfølgende fastslog Mette Frederiksen, at den nye regering har en markant anderledes holdning på området end den tidligere under Lars Løkke Rasmussens ledelse. Nu er Danmark klar til at gå længere i beskatningen af de globale techselskaber.

"Jeg er villig til at gå hele vejen. Nu er der et spor i OECD, fordi Kommissionens forslag faldt. Tyskernes forslag er, at hvis det ikke lykkes i OECD, er man klar til et europæisk spor. Jeg tager den lige et skridt videre. Hvis vi ikke får et europæisk spor, er jeg villig til at gå enegang med de øvrige lande i EU, der vil være med," siger Mette Frederiksen til Børsen.

Ifølge statsministeren var den tidligere regeringen i "meget kedeligt selskab", da den sammen med en håndfuld andre lande afviste at være med til at indgå i en fælles europæiske løsning.

Frankrig indfører særlig skat rettet mod it-giganterne 

Udenrigsminister: EU skal gå forrest i beskatning af techgiganter

USA undersøger franske planer for digital serviceskat på tech-giganter 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs