ITWatch

Tech-startups: Udlændingedebat skader danske virksomheder

Tonen er for hård i den danske udlændingedebat, mener en række danske tech-startups. Den hårde debat gør det svært at tiltrække og fastholde udenlandsk arbejdskraft, lyder det.

RITZAU/Peter Hove Olesen
Peter Mühlmann er stifter og adm. direktør i Trustpilot. Foto: RITZAU/Peter Hove Olesen

Danske tech-startups som Trustpilot og Unity Technologies mener, at den hårde udlændingedebat i Danmark betyder, at de danske virksomheder har svært ved at ansatte og fastholde udenlandsk arbejdskraft.

Det skriver Børsen.

Peter Mühlmann er stifter og adm. direktør i Trustpilot, og han mener, at udlændingedebatten "er gået fra at være hård til perfid." Han peger på, at det har negative konsekvenser for selskabet.

"Vi begynder at have ansatte, som er enormt succesfulde, der fortæller os, at de ikke er glade for at være i Danmark, og at de overvejer at flytte hjem til USA. Der er allerede én, der er rejst tilbage, fordi hun ikke syntes, det var fedt at være her," siger Peter Mühlmann til Børsen.

Hos Unity Technologies oplever man også, at udlændinge takker nej til jobs på selskabets danske kontor på grund af debatten. Medstifter og bestyrelsesmedlem i Unity Technologies David Helgason kalder udlændingedebatten for "en unødvendig og ondskabsfuld kampagne."

KMD's topchef, Eva Berneke, italesatte samme problemstilling i sidste uge. Her pegede KMD-chefen på, at Danmark er ved at få et dårligt rygte, hvilket kan betyde, at unge ikke har lyst til at komme til Danmark.

"Det betyder noget for unge, der kommer hertil for at være i gaming-branchen eller på anden måde søge et fedt job – i en startup eksempelvis. De tager til København, de giver vækst, og de giver masser af nye job. De er her nogle år, og de kan virkelig bidrage. Men de vil ikke være her, hvis de skal stå model til en fremmedfjendsk kultur," sagde Eva Berneke i sidste uge til ITWatch.

Mette Frederiksen afviser igen at sænke beløbsgrænsen

Minister: Specialister i it-branchen er fanget i et slagsmål mod løndumping

KMD's topchef: Udlændingedebatten giver Danmark et rigtigt dårligt rygte

Socialdemokratiet: Beløbsgrænsen for udenlandsk arbejdskraft ligger fast

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger