ITWatch

Huawei vil fortsætte Android-support til brugere

Til de kunder, der allerede har en Huawei-telefon, er der godt nyt. Selskabet vil fortsætte sin support, lyder meldingen fra Huawei..

Foto: Maria Trustrup

Huawei vil trods sanktionerne fra USA fortsat tilbyde sikkerhedsopdateringer af styresystemet Android til de kunder, der allerede har en Huawei-telefon.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

"Huawei vil fortsat sørge for sikkerhedsopdateringer og service til alle Huawei og Honor smartphone-produkter. Det dækker dem, der er blevet solgt, og dem der allerede er i butikkerne," skriver selskabet.

Det er endnu uklart, hvilken software fremtidige Huawei-telefoner vil få.

Men selskabet oplyser, at det vil fortsætte med at bygge software.

"Huawei har bidraget substantielt til udviklingen og væksten af Android rundt omkring i verden."

"Vi vil fortsætte med at bygge et sikkert og bæredygtigt softwareøkosystem for at kunne tilbyde den bedste oplevelse til alle brugere," slutter selskabet.

Tidligere mandag bekræftede Android på Twitter, at nuværende Huawei-brugere fortsat vil have adgang til sikkerhedsopdateringer og Google Play.

Flere amerikanske teknologivirksomheder har mandag fulgt Google. Blandt andre Intel og Qualcomm har ifølge finansmediet Bloomberg indstillet sine leverancer af computerchips til det kinesiske selskab.

Ifølge Bloomberg har Huawei hamstret komponenter siden midten af 2018, og det burde derfor kunne opretholde produktionen i tre måneder.

Stort slag

Problemerne for Huawei kommer som følge af, at USA onsdag placerede Huawei på den såkaldte Entity-liste. Det afskærer Huawei fra at få adgang til amerikansk teknologi uden en forudgående godkendelse fra den amerikanske stat, skriver BBC.

"Det er mildt sagt et stort slag for Huawei. Men de har vidst, at det var på vej, så jeg tror, at de på relativt kort sigt vil finde løsninger på problemet," siger Torben Vognsen, chefredaktør på teknologimediet Input.

Ifølge chefredaktøren har Huawei i længere tid arbejdet på at udvikle deres eget styresystem.

"Jeg tror, at Huawei har et mere eller mindre færdigt styresystem i skuffen til en regnvejrsdag. Og hvis de udvikler deres eget styresystem, så vil det give dem en unik mulighed."

At få succes med et helt nyt styresystem er dog langt lettere sagt end gjort.

"Det er svært. Det kan du bare spørge Microsoft om. Og de er trods alt i en dominerende position, når det kommer til Windows på computere."

"Men forskellen er her, at der allerede er millioner af Huawei-telefoner, der kan få tilsendt en softwareopdatering, som allerede minder meget om det, de har i dag."

"Det er nemlig sådan at Huawei faktisk godt må bruge en open source-udgave af Android (en gratis version, red.). Så på den måde kan det komme til at minde meget om det, de har i dag," siger Torben Vognsen.

Tech-redaktør: Android-restriktioner er katastrofe for Google

Google indstiller dele af samarbejdet med Huawei

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger