ITWatch

Erhvervslobby vil have danskerne på banen om digitalisering i løbet af valgkampen

Under valgkampen indsamler Dansk Industri indspark fra danskerne til den digitale politik, som man kan give de nyvalgte politikere, når der skal dannes regering.

Foto: PR / DI

Dansk Industri og Deloitte vil efter valget give den kommende regering et færdigt katalog med danskernes bud på, hvordan Danmark kan fortsætte som en stærk digital nation og samtidig være værd at leve i.

Det skriver Berlingske.

Erhvervsorganisationen og revisions- og rådgivningsselskabet har således sat gang i en flere uger lang landsturné, som vil komme forbi skoler, større arrangementer og byde på drøftelser med befolkningen, eksperter og politikere. Målet er samle forslag til, hvad det nye folketing og den nye regering skal arbejde videre med.

"Digitalt er vi en stor nation – EU rangerer Danmark højt, og FN kårer os som nummer et. Derfor skal vi forholde os til, hvordan vi er kommet hertil, og hvordan vi fortsat kan være digitalt førende og udnytte de mange spændende teknologier som kunstig intelligens, virtual reality og blockchain til at fortsætte en positiv udvikling – selvfølgelig på en ansvarlig måde. Derfor vil vi levere input til det kommende regeringsgrundlag om en vision frem til 2030," forklarer Lars Frelle-Petersen, digital direktør i Dansk Industri, til Berlingske.

Han håber, at debatten fortsætter hen over efteråret, når kataloget er afleveret.

DI maner til besindighed efter debat om digital post

Reaktioner: Gode signaler i udspil om kunstig intelligens – men der er behov for mere

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger