ITWatch

Erhvervslobby vil have danskerne på banen om digitalisering i løbet af valgkampen

Under valgkampen indsamler Dansk Industri indspark fra danskerne til den digitale politik, som man kan give de nyvalgte politikere, når der skal dannes regering.

Foto: PR / DI

Dansk Industri og Deloitte vil efter valget give den kommende regering et færdigt katalog med danskernes bud på, hvordan Danmark kan fortsætte som en stærk digital nation og samtidig være værd at leve i.

Det skriver Berlingske.

Erhvervsorganisationen og revisions- og rådgivningsselskabet har således sat gang i en flere uger lang landsturné, som vil komme forbi skoler, større arrangementer og byde på drøftelser med befolkningen, eksperter og politikere. Målet er samle forslag til, hvad det nye folketing og den nye regering skal arbejde videre med.

"Digitalt er vi en stor nation – EU rangerer Danmark højt, og FN kårer os som nummer et. Derfor skal vi forholde os til, hvordan vi er kommet hertil, og hvordan vi fortsat kan være digitalt førende og udnytte de mange spændende teknologier som kunstig intelligens, virtual reality og blockchain til at fortsætte en positiv udvikling – selvfølgelig på en ansvarlig måde. Derfor vil vi levere input til det kommende regeringsgrundlag om en vision frem til 2030," forklarer Lars Frelle-Petersen, digital direktør i Dansk Industri, til Berlingske.

Han håber, at debatten fortsætter hen over efteråret, når kataloget er afleveret.

DI maner til besindighed efter debat om digital post

Reaktioner: Gode signaler i udspil om kunstig intelligens – men der er behov for mere 

Mere fra ITWatch

Mærsk dropper blockchain-platformen Tradelens

Der kommer ikke til at blive videreudviklet på den digitale platform Tradelens, som Mærsk har stiftet i samarbejde med IBM. Platformen lukker ved udgangen af første kvartal 2023 på grund af manglende opbakning.

Redaktør: Lippert rydder ud blandt bløde svenskere

Ledelsesrokaden i Globalconnect er en hård omgang for de svenske topchefer i det nordiske selskab. Den bløde stil passer formentlig ikke ind i det dansk-ledede selskab, vurderer redaktør for svensk telemedie.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs