ITWatch

Regeringen kritiseres for lovforslag om iværksættervirksomheder

Regeringen ønsker med et nyt lovforslag at afskaffe iværksætterselskaberne, de såkaldte IVS’er. Forslaget møder bred kritik, og nu kommer Socialdemokraterne med et ændringsforslag.

Ritzau Scanpix/Jens Dresling
Foto: Ritzau Scanpix/Jens Dresling

Regeringen vil med erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) i spidsen afskaffe iværksætterselskaberne (IVS) med et nyt lovforslag. Lovforslaget er kritiseret af flere parter, der mener, at forslaget rammer de forkerte, og Socialdemokraterne har nu stillet et ændringsforslag.

Det skriver Inside Business.

Formålet med regeringens lovforslag er at gå imod de folk, der bruger et IVS, som kan stiftes for 1 kr. i startkapital, til at svindle med.

Kritikken af forslaget har fået Socialdemokraterne til at foreslå, at man i stedet suspenderer ordningen. Det vil betyde, at der ikke kan stiftes nye IVS'er det næste år, og i denne periode bør man så få lavet en grundig undersøgelse af ordningen, lyder det fra erhvervsordfører Morten Bødskov (S).

"Der er bred enighed i Folketinget om, at der har været store problemer med den eksisterende model. Men mange er også nervøse for, at man bruger for stor en hammer her. Derfor synes vi, der er god grund til at trykke på pauseknappen nu og tænke os lidt om et års tid, så vi kan finde en model, hvor vi på den ene side undgår svindel og humbug og på den anden side sikrer gode vilkår for iværksætterne," siger Morten Bødskov.

Socialdemokraternes forslag bliver taget vel imod hos dem, der har kritiseret regeringens lovforslag, da man netop har efterspurgt mere viden på området.

Dansk AI-startup er efter to års juridisk tovtrækkeri klar til internationalt sats

Venturefonde skyder millioner i dansk medicin-app

Iværksætterkanon klarer sig helt uden investorer: Sætter ny vækstrekord

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger