ITWatch

Løhde vil spare 150 mio. kr. om året på softwarelicenser

Det offentlige betaler omkring 20 pct. mere end det private erhvervsliv for softwarelicenser, viser en rapport fra Moderniseringsstyrelsen. Innovationsministeren vil nu rydde op og går mod at spare 150 mio. kr. årligt.

/Ritzau Scanpix/Jens Dresling
Foto: /Ritzau Scanpix/Jens Dresling

Staten kan spare omkring 150 mio. kr. årligt, hvis man strømliner brugen af softwarelicenser, mener innovationsminister Sophie Løhde (V).

Det skriver Børsen.

Meldingen kommer på baggrund af en rapport, som Zangenberg Analytics har lavet for Moderniseringsstyrelsen. Her fastslår man, at det offentlige betaler omkring 20 pct. mere for softwarelicenser fra eksempelvis Oracle og SAP, end private virksomheder gør.

Det er "på ingen måde rimeligt", mener Sophie Løhde, som nu vil forsøge at få en fælles rammeaftale med Oracle. Det skal give staten bedre vilkår og være med til at rydde op i licensbetingelserne, lyder det.

"Der skal ikke herske nogen tvivl om, at vi i staten gerne vil fortsætte med at bruge standardsoftware til vores it-løsninger. Men det vil ikke ske for enhver pris, og vi vil ikke finde os i at blive taget som gidsel og blive ved at forgylde multinationale it-giganter," siger Sophie Løhde til Børsen.

Rapporten Zangenberg Analytics landede allerede hos Moderniseringsstyrelsen i 2015. Ministeren forklarer, at udbuddet med Oracle først skal fornyes nu, og man derfor ikke har forsøgt at hente besparelserne tidligere.

Løhde kritiserer Moderniseringsstyrelsens forlængelse af Atea-aftaler

Regeringen ser flere barrierer for at bruge kunstig intelligens i det offentlige

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger