ITWatch

Minister: Lovforslag om kritisk infrastruktur kommer i løbet af 2019

Regeringen vil i løbet af 2019 præsentere et nyt lovforslag, der skal beskytte kritisk infrastruktur i blandt andet it- og telesektorerne mod fremmede stater, lyder det fra justitsminister Søren Pape Poulsen (K).

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K). Foto: Ritzau Scanpix/Liselotte Sabroe

Et nyt lovforslag, der skal udstikke rammerne for, hvem der må eje kritisk infrastruktur i Danmark, kommer i løbet af i år. Det fastslog justitsminister Søren Pape Poulsen (K) på et samråd i Folketingets udenrigsudvalg i sidste uge, skriver Berlingske.

Rammerne for lovforslaget bliver i øjeblikket udarbejdet af en arbejdsgruppe med medlemmer fra fem ministerier, og ifølge Søren Pape Poulsen vil det omfatte kritisk infrastruktur i bred forstand.

Det gælder blandt andet infrastruktur, som løser samfundsvigtige funktioner i blandt andet it- og telesektoren, og loven skal ikke kun omhandle udenlandske investeringer, men også udenlandske økonomiske aktiviteter.

"Loven skal ikke kun omfatte køb af infrastruktur. For eksempel kan køb af virksomheder, der benytter avancerede teknologier eller teknologier med dobbelt anvendelse som kunstig intelligens, robot- eller nanoteknologi, efter omstændighederne være problematiske eller til fare for statens sikkerhed," sagde Søren Pape Poulsen på samrådet.

Justitsministeren vil sætte lognings-retssag på pause

TDC var kastebold i sag om registrering af mobilkunders færden

Justistminister vil have embedsmænd i aktion efter sag om datalæk

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger