ITWatch

Hackere har i årevis læst EU-diplomaters beskeder

Igennem en periode på tre år har hackere haft adgang til at læse beskeder fra embedsmænd i EU. Ifølge EU er ingen fortrolige oplysninger blevet opsnappet.

Foto: /ritzau/Finn Frandsen

Beskeder fra EU-embedsmænd om alt fra Donald Trumps møde med Vladimir Putin i Helsinki til deres syn på international handel er igennem en periode på tre år blevet opsnappet af en gruppe hackere.

Det skriver New York Times.

Hacket er blevet fundet af it-sikkerhedsselskabet Area1, der har delt mere end 1100 fortrolige telegrammer med det amerikanske medie. Ifølge selskabet har hacket forbindelse til de kinesiske myndigheder.

"Efter mere end et årtis erfaringer med kinesiske it-operationer og omfattende tekniske analyser er der ingen tvivl om, at denne kampagne er forbundet med den kinesiske regering," udtaler Blake Darche fra Area1 til New York Times.

EU er ikke den eneste organisation, som er blevet udsat for hackerangrebet, Det samme gælder blandt andre FN.

Forsøg på CEO-svindel fik Danske Bank til at reagere: Nu er millioner af fupmails stoppet 

Nationalbanken sætter etiske hackere til at teste cybersikkerhed

Hackerangreb på hotelkæde sporet til kinesiske hackere 

Mere fra ITWatch

Nye kræfter polstrer investeringsplatform til udlandseventyr

Nyt ejerskab hos digital investeringsplatform vil fordoble volumen og føre konceptet ud over Danmarks grænser. Tidligere Børsen-direktør skal booste kommerciel strategi og være med til at vise, "at The Many ikke bare er en god idé, men også kan blive en forretningsmæssig succes," som han siger til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs