ITWatch

Regeringen melder sig ind i belgisk sag om telelogning

Den danske regering forsøger at hjælpe Belgien i en sag om logning i EU-Domstolen. Den belgiske sag kan nemlig også få betydning herhjemme, lyder det.

Foto: Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen

Den belgiske regering mener ikke, at det er muligt at leve op til EU-Domstolens krav om udelukkende at logge teleoplysninger for udvalgte personer, udvalgte områder eller i udvalgte perioder.

Det skriver Version2.

Den belgiske forfatningsdomstol har derfor igangsat en sag hos EU-Domstolen for at få ændret lyden på kravene, og det støtter den danske regering.

I et notat fra Justitsministeriet skriver regeringen, at den kommende afgørelse fra EU-Domstolen kan "få stor betydning for, hvordan logningsregler kan indrettes i overensstemmelse med EU-retten på en måde, hvor logning fortsat vil udgøre et centralt og effektivt efterforskningsredskab."

Ifølge notatet håber regeringen, at den belgiske sag kan få omstødt dele af den såkaldte Tele2-dom, som blev afsagt i 2017. Her slog EU-Domstolen fast, at en generel udifferentieret logning af teledata er i strid med EU-retten, hvilket Danmark dog er fortsat med alligevel.

Regeringen vil forsøge at støtte Belgien med et indlæg i den nye sag, lyder det i notatet.

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) har flere gange meldt ud, at nye logningsregler er på vej. Seneste melding er, at regeringen planlægger at fremlægge et lovforslag til februar.

TDC's logningsstop får ingen betydning for konkurrenter

TDC stopper med at registrere kunders mobiloplysninger

Pape: Nye logningsregler skal stemme overens med EU 

Mere fra ITWatch

Dixa snupper Relatel-chef

Efter halvandet år på meddelte Relatel-chef Casper Bøyesen i går sin afgang fra Nuuday-virksomheden for at gå til Dixa.

Dansk AI-virksomhed satser på sorte tal i år

Investorernes fokus på indtjening frem for vækst for enhver pris, har fået den danske AI-virksomhed 2021.ai til at justere sin strategi. Nu er sorte tal på bundlinjen for første gang inden for rækkevidde.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs