ITWatch

Fagforening indgår tæt samarbejde med it-organisation

Der skal digital uddannelse med ind i blandt andet faglige uddannelser. Derfor indgår Dansk IT og Dansk Metal et tæt samarbejde om digital videreuddannelse, skriver de to i et indlæg i Børsen.

Digital udvikling i samfundet betyder, at der er behov for videreuddannelse af danske lønmodtagere på et helt nyt niveau.

Det skriver Claus Jensen, forbundsformand, Dansk Metal samt Lisa Herold Ferbing, bestyrelsesformand, Dansk IT i et fælles debatindlæg i Børsen.

"Den digitale udvikling buldrer derudad, og det stiller helt nye krav til danskernes kompetencer. Alle danskere – også dem, der ved mest om it – har brug for et kompetenceløft. Vi får aldrig bedre muligheder end nu for at styrke danskernes digitale kompetencer," skriver de to i kronikken.

De to slår fast, at ens "kvalifikationer og svendebrev må aldrig blive en statisk størrelse, for sådan er verden ikke. Den udvikler sig, er dynamisk og foranderlig."

De refererer en rapport fra Danmarks Evalueringsinstitut, at "43 pct. af danske virksomheder oplever at have faglærte medarbejdere uden tilstrækkelige it-kompetencer." For ufaglærte gælder det 48 pct.

Derfor har Dansk Metal, som blandt andet er fagforening for it-supportere, datateknikere og multimedimeanimatorer, indgået et tæt samarbejde med foreningen Dansk IT om at "styrke it-kompetencerne."

De to vil sikre videreuddannelse af medarbejdere netop nu under opsvinget, hvor der er stort behov for it-uddannede medarbejdere.

Minister kræver redegørelse fra KL om opbevaring af data 

Her er regeringens udspil: 12 landes borgere skal have lettere adgang til Danmark 

 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs