ITWatch

Regeringen forsøger igen: Nye logningsregler er måske på vej

En EU-dom fastslog i 2016, at det er i strid med EU-retten, når teleselskaber gemmer oplysninger om alle kundernes teletrafik. Den danske lovgivning er endnu ikke ændret, men nu planlægger regeringen endnu en gang at fremlægge et lovforslag til februar.

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

For præcis et år siden meddelte regeringen, at man ville fremlægge et lovforslag til nye logningsregler. Det fremgik af det lovprogram, som Statsministeriet offentliggjorde i forbindelse med åbningen af Folketinget i oktober 2017.

Planen var, at lovforslaget skulle fremlægges i februar i år, men siden har regeringen trukket i land. I januar meddelte justitsminister Søren Pape Poulsen (K), at han ville udskyde arbejdet med de nye logningsregler til næste folketingsår, og i april var meldingen fra ministeren, at han ville afvente EU-Kommissionens udspil om fælleseuropæiske logningsregler, før han ville ændre dansk lovgivning.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ITWatch

Klumme: 80/20-splittet er på vej ud og det betyder mere budget til innovation

Innovation har fået en helt ny betydning efter corona, og virksomheder er nødt til at prioritere innovation, hvis de vil overleve. En positiv tendens er dog, at den traditionelle 80/20-opdeling af it-budgettet er på vej ud i mange virksomheder og erstattes af en 60/40-opdeling, hvor en større del vil gå til innovation, skriver Lars-Bo Klausen fra Vmware i denne klumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs