ITWatch

Datatilsynet vil først føre tilsyn med krav om krypterede mails efter årsskiftet

Formelt set skal virksomheder i dag kryptere mails, når de sender personfølsomme oplysninger, men Datatilsynet vil først aktivt håndhæve kravet efter 1. januar 2019.

Jesper Husmer Vang er tilsynschef i Datatilsynet. | Foto: PR/Datatilsynet

Når virksomheder sender mails med personfølsomme oplysninger, skal det ske i krypteret form. Fra Datatilsynets side vil dog først håndhæve kravet efter 1. januar 2019. Det skriver Computerworld.

Hos Datatilsynet, der har ansvaret for at føre tilsyn på området, afviser man, at det er lig med et fripas til virksomheder, om de overholder reglerne eller ej.

"Nej, det mener jeg sådan set ikke. Reglerne gælder stadigvæk, vi siger bare, at vi godt ved, at mange virksomheder har været vant til noget andet, så vi har ikke tænkt os at føre tilsyn om det her før 1. januar 2019," siger tilsynschef hos Datatilsynet, Jesper Husmer Vang, til Computerworld.

Konkret betyder det, at Datatilsynet først efter årsskiftet aktivt vil opsøge sager og undersøge, om virksomheder lever op til kravene.

Datatilsynet skærper krav til private virksomheder 

Datatilsynet advarer mod falske tilsynsfolk 

Mere fra ITWatch

Mærsk dropper blockchain-platformen Tradelens

Der kommer ikke til at blive videreudviklet på den digitale platform Tradelens, som Mærsk har stiftet i samarbejde med IBM. Platformen lukker ved udgangen af første kvartal 2023 på grund af manglende opbakning.

Redaktør: Lippert rydder ud blandt bløde svenskere

Ledelsesrokaden i Globalconnect er en hård omgang for de svenske topchefer i det nordiske selskab. Den bløde stil passer formentlig ikke ind i det dansk-ledede selskab, vurderer redaktør for svensk telemedie.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs