ITWatch

Medie: Google siger ok til censur for at komme ind i Kina

It-giganten arbejder lige nu på en søge-app, der er tilpasset Kina. Det kan betyde at indhold censoreres, skriver Bloomberg.

Sundar Pichai, Googles adm. direkør, vil have søgemaskinen tilbage til Kina. | Foto: /ritzau/AP/Tsering Topgyal

Der er stadig meget hemmelighedskræmmeri over Googles nyeste projekt for Kina. Kun en indviet gruppe af medarbejdere og ledere ved egentlig, hvad der foregår – det til trods skaber projekt intern splid i Google.

Det skriver Bloomberg, der også antyder, at medarbejdere i Google ikke burde være overraskede over projektet. Sundar Pichai, Googles adm. direkør siden 2015, har nemlig ikke lagt skjul på sine planer om, at søgemaskinen skal vende tilbage til Kina.

Googles stiftere trak søgemaskinen fra Riget i Midten tilbage i 2010 på grund af bekymring omkring Kinas brug af censur og anså landet som en trussel mod hele Googles position som "vogter for det frie net," skriver mediet.

Mens Pichai har siddet på tronen i Google, har koncernen investeret i kinesiske virksomheder og prioriteret, at få Google AI-teknologi ind i landet, fremgår det. Bloomberg peger dog på, at dét at bringe søgemaskinen tilbage på kinesisk jord "vil være Pichais mest dristigske skridt til dato, og det vil sætte hans personlige præg solidt i virksomheden."

Apple tæt 1000 mia. dollar i markedsværdi

Kinesiske tech-firmaer buldrer frem – og vi aner ikke, hvad der vil ramme os

AWS overskygger sine fire største konkurrenter tilsammen

Kineske forbrugere foretrækker Huawei over Apple 

Mere fra ITWatch

Investor om digital sundhed: Al fornyelse og vækst de kommende år kommer herfra

Men en tocifret millioninvestering i det digitale sundhedskontor Dawn Health har Lars Marcher, den tidligere Ambu-topchef, nu investeret i fire selskaber dedikeret til digital sundhed. Coronapandemien har pustet til en trend mod digitale sundhedsteknologiske løsninger, der kun kommer til at stige de kommende år, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs