ITWatch

Frelle fastholder kritisk udmelding om leverandører

Sidste år på Folkemødet var den daværende chef for Digitaliseringsstyrelsen, Lars Frelle-Petersen, skarp i sin kritik af leverandørerne. Nu er han blevet lobbyist, men fastholder sit budskab.

Foto: PR/Dansk Industri/Sif Meincke

Direktøren for DI Digital, Lars Frelle-Petersen, fastholder, at leverandørerne slipper for billigt fra it-skandaler.

Det sker i et interview med Djøf Bladet.

Under en debat på sidste års folkemøde - hvor han fortsat var embedsmand og direktør i Digitaliseringsstyrelsen -  sagde Lars Frelle, at it-leverandørerne kunne slippe afsted med at have malet et skønmaleri efter offentlige it-skandaler. Direkte adspurgt, om han stadig mener det i dag, lyder svaret:

"Ja. Nu var det i en debat, hvor tingene skulle siges uden for mange nuancer. Men vi har en nulfejls-kultur, hvor Rigsrevisionen og andre forfølger fejl ned til mindste detalje begået af en offentlig myndighed, selvom der også var en ekstern partner med i dét, der gik skævt, og der jo skal to til en tango."

"Men så vil jeg også godt sige, at mange private partnere – selvom de ikke taler højt om det – brænder fingrene på offentlige it-projekter, og at der i branchen er en bekymring for at byde ind på offentlige it-projekter."

Vinder uden at kunne levere

ITWatch var til stede under den omtalte debat, hvor Lars Frelle i egenskab af embedsmand langede hårdt ud efter leverandørerne.

"Vi oplever i for høj grad, at leverandøren går efter den skarpe pris, og egentlig i mindre grad om de kan levere den vare, vi efterspørger," sagde han under debatten, mens han bagefter uddybede overfor ITWatch:

"Selvfølgelig skal vi påtage os vores del af ansvaret, men det skal vores leverandører også, og vi har bare observeret i mange situationer, at nogle leverandører går ind og vinder projekter, selv om de faktisk ikke er i stand til at levere varen."

Lars Frelle-Petersen skiftede ved årsskiftet spor fra at være embedsmand til at blive lobbyist. Udover posten som direktør i DI Digital har han også fået sæde i DI's direktion.

Den digitale førstemand på Folkemødet: Vi skal kunne stole på leverandørerne 

 

Mere fra ITWatch

Visma åbner sluserne på konkurrent til Microsofts ERP-platform

Visma er for alvor klar til at sætte skub i ERP-platformen Visma.net, der skal konkurrere med Microsoft og Oracle på ERP-markedet. Lars Engbork, adm. direktør i Visma Software Danmark, forklarer til ITWatch, at et fokus på Norden skal give Visma fordelen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs