ITWatch

KL til kommunerne: Sæt indkøbsplaner hos Atea på pause

I kommunernes fællesorganisation KL råder man de kommunale aktører til at holde igen med indkøb hos leverandøren Atea, til staten er klar med en redegørelse.

Foto: PR/KL

De kommunale kunder bør afholde sig fra at lave nye aftaler med det bestikkelsesdømte it-selskab Atea. Sådan lyder anbefalingen fra KL til kommunerne.

Det skriver DR.

Kommunerne bør ifølge KL afvente resultat af den redegørelse, som Moderniseringsstyrelsen, sammen med SKI (Staten og Kommunernes Indkøbsservice) og Kammeradvokaten, ventes at komme med snarligt, hvor parterne kommer til at gennemgå selve dommen, men også de initiativer, som Atea siden sagen begyndte i 2015 har gennemgået for at undgå korruption.

"KL er enige i Moderniseringsstyrelsens anbefaling om at vente med at indgå nye kontrakter til redegørelsen ligger klar og vil anbefale kommunerne at lade sig inspirere af den," lyder det i et skriftligt svar til DR Nyheder fra KL.

Atea blev ved Retten i Glostrup dømt for bestikkelse af offentligt ansatte, hvilket resulterede i en bøde på 10 mio. kr. til det norsknoterede it-selskab, hvilket selskabet accepterede. Anklagemyndigheden havde oprindeligt krævet Atea idømt en bøde på 60 mio. kr.

Region Sjælland standser alle køb hos Atea 

SKI: "Vi har aldrig prøvet noget lignende" 

Atea-topchef: Forstår at det offentlige bremser samhandel  

SKI opfordrer myndigheder til at lægge Atea på is efter dom 

Mere fra ITWatch

E-boks-direktør irriteret over sen udmelding

E-boks fik ifølge direktør Ulrik Falkner Thagesen besked om udskydelsen af overgang til næste generation af digital post ti minutter inden, Digitaliseringsstyrelsen informerede offentligheden. "På mange måder er det jo utroligt irriterende for os," siger han.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs