ITWatch

Datacenter i Esbjerg møder modstand fra lokale

Planer om at bygge et nyt datacenter på 250.000 kvm får kritiske ord med på vejen fra lokale til borgermøde i Esbjerg.

Et nyt datacenter på 250.000 kvm vækker bekymring blandt esbjergensere. | Foto: PR/Datacenter Industrien

Beboerne i området omkring Esbjerg, hvor der ifølge planer skal bygges et nyt datacenter på størrelse med 35 fodboldbaner, er ikke udelt begejstrede for udsigten til at få en ny nabo.

Det skriver Jydskevestkysten.

På et borgermøde tirsdag aften lød der flere kritiske stemmer om byggeriet, som et endnu ukendt selskab vil etablere på et 2,5 mio. kvm stort område.

"Jeg forventer, at et kommende materiale beskriver mere præcist, hvor der skal bygges, og jeg vil også gerne se nogle visualiseringer; hvordan ser det ud? Og for at undgå støjgener bør der etableres skov eller jordvolde ind til området," lød fra Peder Haahr Pedersen på borgermødet ifølge Jydskevestkysten.

Han kan se frem til at blive nabo til det kommende datacenter. Hvis planerne bliver ført ud i virkeligheden, vil byggeriet ifølge avisen gå i gang i begyndelsen af 2019.

It-direktør undrer sig over den megen bevågenhed på datacenterbyggerier 

Esbjerg bliver hjemsted for nyt datacenter 

Mere fra ITWatch

Lunar afviser at være en forbrugslånsbank

Lunars køb af svensk udlånsvirksomhed har formegentlig været en væsentlig faktor i den toplinjefremgang, den digitale bank kunne fremvise ved halvåret, mener tidligere SEB-analytiker og nuværende finanskommentator hos Børsen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs