ITWatch

Datacenter i Esbjerg møder modstand fra lokale

Planer om at bygge et nyt datacenter på 250.000 kvm får kritiske ord med på vejen fra lokale til borgermøde i Esbjerg.

PR/Datacenter Industrien
Et nyt datacenter på 250.000 kvm vækker bekymring blandt esbjergensere. Foto: PR/Datacenter Industrien

Beboerne i området omkring Esbjerg, hvor der ifølge planer skal bygges et nyt datacenter på størrelse med 35 fodboldbaner, er ikke udelt begejstrede for udsigten til at få en ny nabo.

Det skriver Jydskevestkysten.

På et borgermøde tirsdag aften lød der flere kritiske stemmer om byggeriet, som et endnu ukendt selskab vil etablere på et 2,5 mio. kvm stort område.

"Jeg forventer, at et kommende materiale beskriver mere præcist, hvor der skal bygges, og jeg vil også gerne se nogle visualiseringer; hvordan ser det ud? Og for at undgå støjgener bør der etableres skov eller jordvolde ind til området," lød fra Peder Haahr Pedersen på borgermødet ifølge Jydskevestkysten.

Han kan se frem til at blive nabo til det kommende datacenter. Hvis planerne bliver ført ud i virkeligheden, vil byggeriet ifølge avisen gå i gang i begyndelsen af 2019.

It-direktør undrer sig over den megen bevågenhed på datacenterbyggerier

Esbjerg bliver hjemsted for nyt datacenter

Forsiden lige nu

Skat udviklede ny softwarerobot på 14 dage

En bunke på 30.000 mindre sager hos Skat blev sidste år startskuddet til at udvikle en softwarerobot, der kunne tage sig af sagsbehandlingen. I dag har Skatteforvaltningen etableret et kontor med 11 medarbejdere til at udvikle automatiseringsløsninger.

Microsoft omrokerer på direktionen i Danmark

Microsoft Danmark ryster posen og skifter ud på direktørposter. Det betyder, at der kommer nye chefer i spidsen for it-selskabets kommercielle salg samt for det tekniske løsningssalg.

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger