ITWatch

Kombit: Man vælger halvdelen af alle kunder fra ved at droppe det offentlige

Kombit undrer sig over, hvis it-selskaber specifikt fravælger det offentlige som kunde. Det siger projektdirektør i Kombit efter TCS i dag har opgivet at levere til det offentlige.

Kombits domicil | Foto: Google Maps

Indiske TCS er løbet sur i offentlige it-kunder og har droppet området. Det forklarer TCS´s danske landechef i et stort interview med ITWatch i dag. Det offentlige var ellers i landechefens klare fokus, da han trådte til den danske stilling, men nu har han sadlet helt om.

"Vi opdagede ret hurtigt, at vi kunne bruge vores energi bedre andre steder, fordi det ville kræve store investeringer i at blive klar til at byde på de opgaver," siger Ruchikar Dalela, TCS´s danske landechef i dag til ITWatch.

Men det undrer Kombit, der står bag en stor del af udbudene indenfor det offentlige, når det kommer til it-projekter. Projektdirektør Peter Lykke Egelund ikke kommentere specifikt på Tatas udmelding, m kalder det en stor beslutning at fravælge det offentlige.

"Men hvis der er leverandører, der vælger halvdelen af markedet fra, så undrer det mig. Man skal i hvert fald være meget sikker på sin øvrige forretning, hvis man tør vælge halvdelen af kunderne fra," siger han.

Ikke grund til selvransagelse

Han mener ikke, det bør føre til selvransagelse, at en leverandør ikke vil give sig i kast med den offentlige sektor.

"Men hvis leverandører konsekvent valgte os fra, så var der noget i vores hjemmearbejde, som vi ikke havde gjort ordentligt," fortæller Peter Lykke Egelund.

"Hvis leverandører vælger offentlige indkøbere fra, så er det lige så usagligt som at sige, at man vælger alle banker fra," siger han og fortsætter.

"Indkøbere kommer i mange varianter uanset om de er private eller offentlige. Jeg ved ikke, hvor den der stillingtagen til, at offentlige kunder er forfærdelige kommer fra. Jeg synes ikke, vi er markant anderledes bortset fra, at der er offentlighed omkring det, vi laver," lyder det fra Peter Lykke Egelund.

 

Kommune efter KMD-fejl: Det skal ikke ske igen 

KMD: Teknisk fejl skyld i manglende backup af 82.000 mistede filer 

 

 

 

Mere fra ITWatch

Russisk svar på Google vil ud af landet

Internationale sanktioner har fået selskabet bag søgemaskinen Yandex til at ville trække sine forretninger ud af Rusland. Det er dog umiddelbart nemmere sagt end gjort.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs